2  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022. Επισκέπτεται την Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δίπλα του σε όλη την διάρκεια της παραμονής του η περιφερειάρχης Ροδή Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Την ίδια ημέρα και στις 11.34 το πρωί, την ώρα που η κ. Κράτσα βρίσκεται δίπλα στον Πρωθυπουργό στη σύσκεψη στο Διοικητήριο, αναρτάται στην Διαύγεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η απόφαση με αρ. πρωτ. οικ. 63606/14075 και ΑΔΑ:Ψ6ΚΔ7ΛΕ-Γ7Μ υπογραμμένη από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας Π.Ι.Ν. Σπύρο Ιωάννουμε την οποία επιβάλλεται στον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων που προεδρεύει η Κράτσα και με γραμματέα τον δήμαρχο Αργοστολίου Μιχαλάτο που και αυτός (ως όψιμος Νεοδημοκράτης) «έφαγαν» …το φανταστικό πρόστιμο των 132.313,50€!!!

Αιτία είναι η κατάσταση στο χώρο διάθεσης των απορριμμάτων, ιδιοκτησίας του ΦοΔΣΑ, στην Παλοστή!!!

Και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην απόφαση για την: «Μη εφαρμογή της μεθόδου της υγειονομικής ταφής απορριμμάτων/υπολειμμάτων κ.λπ. στο β’ κύτταρο, για άγνωστο χρονικό διάστημα και κατ’ ελάχιστον μέχρι την ημέρα της αυτοψίας, κατά παράβαση του αντίστοιχου όρου της ΑΕΠΟ, όπως αναλυτικά έχει υπολογιστεί στην από 2-6-2022 Οριστική Έκθεση Ελέγχου»!!!

Λίγες ημέρες νωρίτερα από την έκθεση ελέγχου στην Παλοστή στις 2/6/2022 και συγκεκριμένα στις 19/5/2022 η Κράτσα με τον Θεόφιλο οργάνωσαν μια φιέστα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίουγια την υπογραφή της σύμβασης του έργου της Κεφαλονιάς και όπως επισημαίνετο στο πρωτοσέλιδο του «Η» της ίδιας ημέρας «για να πανηγυρίσουν επειδή κατάντησαν την Κεφαλονιά από το καθαρότερο νησί … στο …Νησί των σκουπιδιών»!  

Στην απάντηση τους Κράτσα και Μιχαλάτος ήταν κατηγορηματικοί: «Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων δίνει οριστικές λύσεις. Η πορεία ξεκίνησε»!

Την ίδια ώρα φωτογραφίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας που εξέθεταν τον ΦΟΔΣΑ και προσωπικά την Κράτσα και τους διοργανωτές της φιέστας με …τους σορούς των σκουπιδιών να κατακλύζουν το χώρο.

Η απορία αυτονόητη:

Υπάρχει ελάχιστο ίχνος ευσυνειδησίας στην κα Κράτσα όταν διαβεβαίωνε για την «υποδειγματική λειτουργία του ΦοΣΔΑ στην Κεφαλονιά» και φωτογραφιζόταν στην Παλοστή με τους συνεργάτες της (αν δεν κάνουμε λάθος και με τον κ. Ιωάννου, που τελικά …της επέβαλε το ιλιγγιώδες πρόστιμο) με φόντο ασφαλές δίχως σκουπίδια;

Αν υπήρχε και το ελάχιστο ίχνος ευσυνειδησίαςστο δίδυμο που φέρει την ευθύνη για την κατάσταση και τα ψέματα που τόσο καιρό χρησιμοποιούν θα έπρεπε με την επιβολή του προστίμου των 132 χιλιάδων …ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!

Θα πείτε ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν η Ρόδη και ο Θεόφιλος;

Δεν ξέρουμε αν μετά τις εξελίξεις αυτές θα επέμβει η Δικαιοσύνη όπως φημολογείται, αλλά το ερώτημα που πλανάτε είναι: Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο;

Αν ο ΦοΔΣΑ, αυτό σημαίνει …οι πολίτες!!!

Οι πολίτες της Κεφαλονιάς και των άλλων νησιών!

Είναι δίκαιο και νομικά ορθό να την πληρώσει αυτός πουΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;

Όχι βέβαια, όταν πρόεδρος (Κράτσα) και γραμματέας (Μιχαλάτος) μαζί και τα άλλα μέλη του ΔΣ μέχρι τώρα διαβεβαίωναν για την «υποδειγματική λειτουργία του ΦοΣΔΑ στην Κεφαλονιά»… 

Το συμπέρασμα;

Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Την ώρα που επισκέπτεται την Κεφαλονιά ο δημιουργός του ΦοΔΣΑ επικεφαλής της Κυβέρνησης που τον νομοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνοδεύουν οι αρμόδιοι του ΦοΔΣΑ Κράτσα–Μιχαλάτος …η Κράτσα (δια του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη που η ίδια έχει ορίσει) επιβάλλει (στην κυριολεξία την ίδια ώρα!!!) ιλιγγιώδες πρόστιμο στον ΦοΔΣΑ ότι ρυπαίνει το περιβάλλον της Κεφαλονιάς!

Κύριε Μητσοτάκη καλές οι βαρύγδουπες εξαγγελίες σας για το μέλλον της Κεφαλονιάς.

Όμως τι θα πράξετε τώρα που μαθαίνετε ότι την ώρα που κάνατε εξαγγελίες οι παριστάμενοι δίπλα σας περιφερειάρχης και δήμαρχος σας εξέθεταν και συνειδητά ανεπανόρθωτα;