Μέσα στον πανικό και την κινητοποίηση που δημιουργήθηκε, έφθασαν στο Λιμάνι πρώτα το Λιμενικό και μετά η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, όπου στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του οδηγού, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε μιά στιγμή που το φέρι Αργοστολίου-Ληξουρίου έφθανε στο σημείο για να αποβιβάσει αυτοκίνητα και επιβάτες, όπου έντρομοι βρέθηκαν μπροστά σ’ αυτήν την εικόνα.
Δύτες και κάποιοι πολίτες έπεσαν στη θάλασσα για να βοηθήσουν, πλην όμως ο οδηγός δεν έδειχνε σημεία ζωής και μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο οδηγός ήταν γνωστός Αργοστολιώτης και ο πατέρας του έχει επιχειρήσεις διατροφής. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ για το τραγικό συμβάν έρευνα διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
Οι φωτογραφίες είναι από το kefaloniapress.
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής
Εξ’ άλλου από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Πτώση οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στην Κεφαλονιά
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (χθες), το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, με έναν επιβαίνοντα, από ράμπα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων πορθμειακής γραμμής Ληξούρι – Αργοστόλι, εντός του λιμένα Αργοστολίου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ιδιώτες δύτες ανέσυραν τον 35χρονο ημεδαπό οδηγό, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανό στην ξηρά.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Βίντεο από την πτώση