Εγκρίθηκε προχθές (30/8) από το Υπουργικό Συμβούλιο η τροποποίηση της ΠΥΣ 3/2021 σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ), προκειμένου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη σύσταση μίας ευέλικτης επιτροπής, υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, που θα είναι επιφορτισμένη με την επιτάχυνση των έργων αποκατάστασης και την προώθηση παρεμβάσεων σε κρίσιμα έργα υποδομής που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Με την τροποποίηση της ΠΥΣ 3/2021, παρέχεται η δυνατότητα στην ΚΕΚΑ να αποφασίζει για τη σύσταση επιτροπών για τη ad hoc υποστήριξη στοχευμένων περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Έτσι, μέσω αυτής της νέας δυνατότητας, θα ακολουθήσει η σύσταση της επιτροπής για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Προχωρούν τα προπαρασκευαστικά βήματα για τη σύσταση της ευέλικτης επιτροπής που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την

   Κ. Μητσοτάκης
Χρ. Τριαντόπουλος

Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μετά την προσαρμογή της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, η τελευταία θα αποφασίσει με τη σειρά της για τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής. Σκοπός είναι να συνδράμουμε τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς μία σειρά από κρίσιμα έργα υποδομών, παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, έργα λιμενικών υποδομών, αλλά και παρεμβάσεις αρδευτικών υποδομών και δικτύων. Αυτές οι παρεμβάσεις -σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία- δεν περιορίζονται απλά στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά θα διαμορφώσουν, επιπρόσθετα, νέες συνθήκες για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη των δύο νησιών. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία».