ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ μας αποχαιρέτησε, τα …μπάνια του λαού λιγοστεύουν και καθώς αρχίζει και ξεπροβάλλει η τελική ευθεία προς τις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές μεγαλώνει ο πονοκέφαλος για τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, τον συνοδοιπόρο του ολιγάρχη δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και την περιφερειάρχη Ροδή Κράτσα!

Πριν προχωρήσουμε στην εξιδείκευση των …προαλειφόμενων υποψηφίων των εκλογών, πρέπει να πούμε ότι στην τοπική πολιτική σκηνή αιωρούνται τρία μεγάλα ερωτηματικά, για το τι θα κάνουν ο τ. κεφαλληνιάρχης Αλέξανδρος Παρίσης, ο επιχειρηματίας της επικοινωνίας Παύλος Παπαδάτος και ο τ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης.

Ο Γνήσιος διατίθεται να πάει για βουλευτής ή δήμαρχος Αργοστολίου, το ίδιο και ο Παύλος, ενώ ο Λουκέρης διατίθεται να πάει για βουλευτής ή δήμαρχος Ληξουρίου.

Εν πάση περιπτώσει, ο βουλευτής Παναγής Καππάτος ενδέχεται λίγο πριν το …τέλος του, να βρει μπροστά του έναν από τους τρεις προαναφερόμενους, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί συνυποψήφιος από πλευράς Ν.Δ. με τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον οποίο …«προθερμαίνει» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλοι υποψήφιοι βουλευτές από τη γαλάζια παράταξη ενδέχεται να είναι ο πολιτευτής Γιώργος Κοκκόλης, η πολιτευτής Βικτώρια Αλεξανδράτου, καθώς και η δικηγόρος Ιωάννα Μαρκέτου.

(Υπενθυμίζουμε ότι το υποχρεωτικό ποσοστό των υποψήφιων γυναικών στις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι 40%).

Η …απέναντι όχθη

Από την …απέναντι, της Ν.Δ., όχθη, προαλείφονται για υποψήφιοι βουλευτές ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ο τ. περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο τ. αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας της Ν.Ε. και δικηγόρος Λευτέρης Κρητικός και, ενδεχομένως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής.

Εδώ υπάρχει και μιά άλλη πληροφορία: Ενώ προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο τ. αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, αν ο στόχος του αυτός δεν επιτευχθεί, ενδέχεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην ΠΙΝ

Στην Περιφέρεια Ιονίων την …πρωτοκαθεδρία για την υποψηφιότητα στη Ν.Δ. έχει ασφαλώς η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ενώδεν αποκλείεται να ξαναθέσει υποψηφιότητα ο τ. περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, όπως  έγινε και στις προηγούμενες εκλογές.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα (και αν δεν πάει για υποψήφιος βουλευτής) ο τ. περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο Δήμο Αργοστολίου

Στο Μητροπολητικό Δήμο Αργοστολίου, λίγο πριν το …τέλος του ολιγάρχη δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, μεγάλη πιθανότητα να θέσουν υποψηφιότητα (κι εφόσον δεν πάνε για βουλευτές) έχουν ο τ. κεφαλληνιάρχης Αλέξανδρος Παρίσης και ο επιχειρηματίας Παύλος Παπαδάτος. Στον ίδιο Δήμο έχει δηλώσει πρώτος πριν αρκετό καιρό ότι θα είναι υποψήφιος ο δικηγόρος Νίκος Ανουσάκης με το Συνδυασμό «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον».