Πολύς κόσμος προχθές το βράδυ βρέθηκε στην Παραλία του Αργοστολίου, καθώς στο μηχανοστάσιο του σκάφους «Λιτλ Τόνυ» έπιασε φωτιά μέσα στο Λιμάνι.

Επιτόπου έφτασαν στελέχη του Λιμεναρχείου και η Πυροσβεστική, όπου κατάσβησαν την πυρκαγιά και οι 4 επιβιώνοντες βγήκαν από το σκάφος σώοι και αβλαβείς.

Για το θέμα αυτό το το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος εντός λιμένα Αργοστολίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς επί του Ε/Π – Τ/Ρ «ΛΙΤΛ ΤΟΝΥ» Ν.Π. 12759, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί, καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του οποίου πραγματοποιήθηκε πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι επιβάτες του ανωτέρω σκάφος βγήκαν στη στεριά καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΛΙΤΛ ΤΟΝΥ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

◼︎ Μέχρι χθες το βράδυ και λίγο πριν την εκτύπωση του «Η» τα αίτια της πυρκαγιάς παρέμεναν αδιευκρίνιστα.


Μπαράζ από πυρκαγιές σε Κοντογενάδα, Σπαρτιά και Ζόλα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε προχθές το βράδυ (9 μ.μ.) στην Κοντογεννάδα με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 1500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Οι δυνατές ριπές των ανέμων στην περιοχή δυσκόλεψαν πάρα πολύ την ολονύχτια επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 37 άνδρες και η Εθελοντική Ομάδα Παλικής. Χθες την επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος από αέρος ένα ελικόπτερο (ακρίδα), ένα PZL και δύο Καναντέρ. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα ήταν σε ύφεση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την πυρόσβεση.

Ταυτόχρονα με την πυρκαγιά στην Κοντογεννάδα (9 μ.μ.) ξέσπασε προχθές το βράδυ δεύτερη πυρκαγιά στα Σπαρτιά, η οποία έκαψε 35 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Στην κατάσβεση πήραν μέρος 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άνδρες και η Εθελοντική Ομάδα Λειβαθούς. Και η φωτιά αυτή χθες το απόγευμα βρισκόταν σε ύφεση.

 

Και στις πυρκαγιές στα Σπαρτιά και στα Ζόλα το συντονισμό είχε ο κ. Κ. Ψαρρός.

Δ.Δ.-