Διπλό «χτύπημα» από άγνωστους ιερόσυλους δράστες έγινε ξημερώματα προχθές Τρίτη σε δύο Εκκλησίες, στα Διλινάτα.

Συγκεκριμένα, οι ιερόσυλοι διέρρηξαν και βανδάλισαν την Εκκλησία της Παναγίας της Λάμιας και του Προφήτη Ηλία, επωφελούμενοι της κακοκαιρίας που είχε, και έσπασαν με σιδερολοστούς τις πόρτες και άρπαξαν διάφορα ιερά αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά οι δράστες έφθασαν στον Προφήτη Ηλία κι αφού έσπασαν την πίσω πόρτα για να μην γίνουν αντιληπτοί, μπήκαν στην Εκκλησία και την έκαναν άνω-κάτω στην προσπάθειά τους να βρουν τιμαλφή (τάματα σε χρυσό) και χρήματα.

Στη συνέχεια οι δράστες εισέβαλαν στην Παναγία της Λάμιας, όπου  με μένος προσπάθησαν να διαρρήξουν τις δύο πλαϊνές σιδερένιες πόρτες της εκκλησίας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σ’ αυτές. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, πριν επιχειρήσουν την διάρρηξη, έσπασαν ένα τζάμι στην πρώτη πλαϊνή πόρτα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει συναγερμός και στη συνέχεια συνέχισαν, «ανενόχλητοι» επί ώρες την προσπάθεια διάρρηξης.

Αφού δεν κατάφεραν να διαρρήξουν την κεντρική πόρτα, επιχείρησαν στην δεύτερη σιδερένια, και αφού κατέστρεψαν και αυτή χωρίς να καταφέρουν να την ανοίξουν, κατευθύνθηκαν στην τρίτη πόρτα, όπου τελικά κατέφεραν να εισχωρήσουν στην εκκλησία.

Και εδώ, όπως και στον Προφήτη Ηλία, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τιμαλφή και χρήματα και με μανία βανδάλισαν όλο το χώρο του Ιερού, πετώντας τα πάντα στο δάπεδο, αναποδογυρίζοντας ντουλάπια και συρτάρια, ενώ έσπασαν την πόρτα και το τζάμι από την εικόνα της Παναγίας.

Οι διαρρήξεις έγιναν αντιληπτές από τον Επίτροπο του Προφήτη Ηλία που πήγε προχθές το πρωϊ στην Εκκλησία και βρήκε την πόρτα ανοικτή. Αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία, όπου άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας ερεύνησαν το χώρο και πήραν αποτυπώματα.

Στη συνέχεια οι άνδρες της Ασφάλειας, προσήλθαν για έλεγχο και στην Παναγία τη Λάμια, όπου αντίκρυσαν το «έργο» των δραστών.

Και για τα δύο περιστατικά, η Ασφάλεια Αργοστολίου πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.