Kάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ, επιστροφή εδώ και τώρα των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα και κατάργηση της λέξης «Βοηθός» από την κατηγορία Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών, αύξηση μισθών τουλάχιστον ίση με την αύξηση του πληθωρισμού, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής, ενίσχυση του Γ. Νοσοκομείου Ληξουρίου, των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης, και του ΕΚΑΒ. Αυτά είναι τα βασικά αιτήματα του «Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς» εν όψη της αυριανής απεργίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9-11-2022

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς απεργεί στις 9-11-2022 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Τα νοσοκομεία υποφέρουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Είναι ενδεχόμενο το χειμώνα με τη συνάντηση γρίπης και κορονοϊού να καταλήξουν τα νοσοκομεία πάλι σε μονοθεματική λειτουργία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων με αναστολή χειρουργείων, θεραπειών, εξετάσεων κλπ.

Υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού από τα νοσοκομεία λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε. Τα προβλήματα με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι διαχρονικά. Με βάση τα διεθνή κριτήρια θα πρέπει να λειτουργούν στην Ελλάδα 3.500. Με εμφανείς ελλείψεις προσωπικού λειτουργούν 930. Ασφαλώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό και να αυξηθούν περαιτέρω οι κλίνες ΜΕΘ για να μην ξαναζήσουμε τη δυσάρεστη κατάσταση το χειμώνα με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ που οι πιθανότητες επιβίωση είναι ελάχιστες.

Με την έκδοση του καθηκοντολογίου 10.000 ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται σε τμήματα πρώτης γραμμής ασκώντας νοσηλευτικά καθήκοντα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους, αδρανοποιείται υποβιβαζόμενοι σε Βοηθοί Θαλάμου. Εξαιτίας αυτού επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και αδιέξοδο στη λειτουργία των νοσοκομείων.

1η Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισε ένα χρόνο το άδικο μέτρο των Αναστολών Εργασίας των υγειονομικών που στερεί από το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 Υγειονομικών κατά χρονικά διαστήματα, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος.

Πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας το θετικό πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη που σύστησε το ίδιο το Υπουργείο για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Πλέον των 30.000 Συμβασιούχων εργάζονται στα Νοσοκομεία, τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια, Επικουρικό προσωπικό μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων συμβάσεων. Στα Νοσοκομεία εργάζονται 22.000 συμβασιούχοι με 45.000 κενές οργανικές θέσεις και χιλιάδες καταργημένες στις υπηρεσίες στήριξης.

Αντί να μονιμοποιηθεί το σύνολο των συμβασιούχων, προκηρύχθηκαν μόνο 3720 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Αντίστοιχα και στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς προκηρύχθηκαν μόνο 12 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού ενώ εργάζονται περίπου 100 συμβασιούχοι. Καμία θέση ΥΕ τραυματιοφορέων και νοσοκόμων, καμία θέση στο Μικροβιολογικό-Ακτινολογικό, Διοικητικό, Τεχνικό, υποστηρικτικό προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης, που παραδίδονται βορά στους ιδιώτες, όπως σωστά είχαμε ενημερώσει στις 19-5-2022.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ, επιστροφή εδώ και τώρα των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα και κατάργηση της λέξης «Βοηθός» από την κατηγορία Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών, αύξηση μισθών τουλάχιστον ίση με την αύξηση του πληθωρισμού, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής, ενίσχυση του Γ. Νοσοκομείου Ληξουρίου, των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης, και του ΕΚΑΒ.

 Να μην περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και επιτρέπει τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία με πληρωμή των ασθενών και την ώρα που ακριβαίνουν τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα και τα καύσιμα, να οδηγείται ο λαός στον αποκλεισμό ακόμα και από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Όλοι στην πλατεία Αργοστολίου, την Τετάρτη 9-11-22 στις 10:30 π.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ