Σε απρόβλεπτες εξελίξεις φαίνεται να οδηγεί το «μπλέξιμο» του βουλευτή Παναγή Καππάτου με εταιρείες κατάσχεσης κατοικιών και επιχειρήσεων πολιτών και ο πανελλήνιος σάλος που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση αυτή, φουντώνει όλο και πιο πολύ, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλους τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Κ. Μητσοτάκης

Ηδη χθες μετά το «Μακελειό», τη σκυτάλη για την «καππάτειο» υπόθεση πήρε «ΤΟ ΒΗΜΑ», η εφημερίδα του εφοπλιστή Μαρινάκη, που συνέδεσε την υπόθεση Καππάτου, με το θέμα της απώλειας μονοεδρικών λόγω απογραφής που δημιουργεί μεγάλους πονοκέφαλους στην Κυβερνητική Παράταξη. Ενώ παράλληλα τονίζει ότι η υπόθεση Καππάτου «είναι πιθανό να οδηγήσει σε διαγραφή του βουλευτή στην “απομόνωση” του εν όψει εκλογών».

Ειδικότερα, «Το Βήμα» υπό τον τίτλο «Οι τριγμοί στις μονοεδρικές και ο Καππάτος», αναφέρει τα εξής:

Π. Καππάτος

Τριγμούς στις τοπικές οργανώσεις και τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το νέο επεισόδιο βουλευτή μονοεδρικής περιφέρειας (ξανά) με την εμπλοκή του σε πλειστηριασμούς ακινήτων και κόκκινα δάνεια. Ο κ. Καππάτος, δικηγόρος και βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Κεφαλονιάς & Ιθάκης αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπεί εταιρείες κατάσχεσης κατοικιών πολιτών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Είναι ο ίδιος βουλευτής που πριν ενάμιση χρόνο είχε εισπράξει βοηθήματα για θεομηνίες και άλλα επιδόματα και αποζημιώσεις στο νησί, όταν εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες του που είχαν υποστεί (πραγματικές) ζημίες έμειναν εκτός. Όπως σχολίαζε στο περιστύλιο της Βουλής έμπειρος κοινοβουλευτικός και πρώην υπουργός της ΝΔ που αναδομήθηκε σε πρόσφατο ανασχηματισμό, η περίπτωση Καππάτου παραπέμπει στη υπόθεση Πάτση και επιτείνει το κύμα δυσφορίας της κοινωνίας γι’ αυτό και είναι πιθανό να οδηγήσει είτε σε διαγραφή του βουλευτή είτε σε «απομόνωσή» του εν όψει εκλογών.

Κάτι το οποίο όπως φαίνεται έχει ήδη δρομολογηθεί απ’ το καλοκαίρι με την επιστράτευση ενός γνωστού πανεπιστημιακού απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μιας δραστήριας επιχειρηματία απ’ το χώρο των ΑΠΕ προς αναπλήρωση του χαμένου εκλογικού εδάφους στην πολύπαθη μονοεδρική.