«Είναι θλιβερό που ο Αλέκος Παρίσης κατάντησε μαριονέτα του μωροφιλόδοξου Αγγελου Κωνσταντάκης και επέλεξε την Οδό της πολιτικής αυτογελοιοποίησης». Αυτά τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, στέλεχος της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον».

Και συνεχίζει:

Μέχρι σήμερα αντιμετωπίζαμε με επιείκεια το πείσμα και την εμμονή του Αλέκου Παρίση που αρνείται να δει την πραγματικότητα. Από την στιγμή όμως που επέλεξε να καταντήσει μια μαριονέτα στα χέρια του μωροφιλόδοξου Άγγελου Κωνσταντάκη πλέον ήλθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους:

Α) Ο Αλέκος Παρίσης δεν δικαιούται πολιτικά και ηθικά να χρησιμοποιεί τον τίτλο της παλιάς «Ισχυρής Κεφαλονιάς» για το αστείο μόρφωμα που προσπαθεί να κατεβάσει στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Από την στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό συνιδρυτών και δομικών στελεχών έχουν εγκαταλείψει το πλοίο δεν γίνεται μια εναπομείνασα ομαδούλα να καπηλεύεται μια ιστορία που δεν της ανήκει τουλάχιστον αποκλειστικά.

Β) Τα έργα που ολοκλήρωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Αλέκο Παρίση ήταν προϊόν ενός δυνατού γραφειοκρατικού, διοικητικού και νομικού πολιτικού επιτελείου – κάτι που είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ – οπότε ο Αλέκος Παρίσης δεν δικαιούται ηθικά και πολιτικά να τα εμφανίζει ως δήθεν αποκλειστικά δικά του

Γ) Ο Άγγελος ο Κωνσταντάκης δεν ανήκε στον σκληρό πυρήνα αυτών που χάραζαν τις κατευθυντήριες πολιτικές και διοικητικές γραμμές και αυτών που αποφάσιζαν για τα έργα αλλά, ως γνωστόν, είχε αναλάβει τα πολιτιστικά δρώμενα κ.ο.κ. καθ’ εξής κάτι που ήταν μεν σημαντικό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τον κατατάσσει στους ανθρώπους που συμμετείχαν στο επί της ουσίας αναπτυξιακό έργο της «παλιάς Ισχυρής Κεφαλονιάς», επομένως η προσπάθεια του να αποκτήσει ψευτοηγετικό ρόλο με «μπροστινό» έναν Παρίση σε «πολιτική αποδρομή» στερείται σοβαρότητας και παραπέμπει στα περίφημα καρναβάλια του Άγγελου.

Δ) Το γεγονός ότι ο ίδιος ο ολιγάρχης δήμαρχος Μιχαλάτος έσπευσε να αγκαλιάσει την κάθοδο Παρίση δεικνύει ότι προσπαθεί να βρει σανίδες σωτηρίας για την εκλογική του φθορά και την αναμενόμενη ήττα του στην παρωδία παράταξης Κωνσταντάκη – Παρίση.

Ε) Υπενθυμίζουμε ότι η μάχη των εκλογών δεν είναι έκθεση υπερπολυτελών αυτοκινήτων ούτε όψιμη ξενοδοχειακή επιχείρηση όπως ίσως νομίζουν ορισμένοι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αδυναμία του Αλέκου Παρίση να μην αποσυρθεί.

Κλείνοντας θυμίζω στον κ Θεόφιλο πως ό,τι και να κάνει το αποτέλεσμα των εκλογών και ποιος θα είναι Δήμαρχος θα κριθεί στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οπότε ό, τι και να κάνει δεν θα γλιτώσει από τους απλούς ψηφοφόρους και την αντιμιχαλατική πλειοψηφία που θα συντρίψει την εφήμερη πολιτικοοικονομική κυριαρχία του ανεξάρτητα από τις όποιες παρασκηνιακές συμφωνίες παραγόντων.

Θεόφιλε εάν ποντάρεις στον Παρίση και στον Κωνσταντάκη για να επιβιώσεις πολιτικά, τότε θα ισχύσει η λαϊκή φράση «Αντίο Γλαρέτζα».

Γεράσιμος Παπαναστασάτος

Στέλεχος της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»

με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Γερ. Παπαναστασάτος
Θ. Μιχαλάτος
Αλ. Παρίσης