ΕΝΩ αρχίζουν να «μυρίζουν» πολύ οι βουλευτικές εκλογές φτιάχνονται στην Πειραιώς τα πρώτα γαλάζια ψηφοδέλτια, μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει γίνει η μονοεδρική του Νομού μας, καθώς ο αρχικός στόχος για τα νησιά μας είναιο διεμβολισμός του αποτυχημένου «διδύμου» του βουλευτή Παναγή Καππάτου και του ολιγάρχη δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, με τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει προ πολλού τα μηνύματα ότι το «δίδυμο» Καππάτος-Μιχαλάτος, που είναι αρρήκτως συνδεδεμένο, έχει προκαλέσει μεγάλη φθοράστην τοπική Νέα Δημοκρατία, τόσο με τις άκρως αποτυχημένες επιλογές του Π. Καππάτου,όσο και με τις ανεκδιήγητες «πατάτες» του Μιχαλάτου.

Πάντως ο Μητσοτάκης στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει «φωλιάσει»τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, που έχει όλα τα φόντα να προσδώσει σοβαρότητα και κύρος στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Νομού μας, βγάζοντας από το μεγάλο αδιέξοδο την τοπική Ν.Δ. και κερδίζοντας με αυτόν την έδρα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ο πρωθυπυοργός έχει ήδη δώσει το «σήμα καθόδου» στις εκλογές στον Ναπολέοντα, ως πρώτον στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο,ενώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σκέψεις να βρεθεί «φόρμουλα», ώστε να αντικατασταθεί και ο βουλευτής, ο οποίος έχει το δικαίωμα να ξαναβάλει υποψηφιότητα ως «ςξ οφίτσιο».

Στην Πειραιώς επίσης υπάρχουν εισηγήσεις ντόπιων στελέχων της Ν.Δ. που αναφέρουν ότι η «συνεργασία» Καππάτου-Μιχαλάτου «στέλνει στα τάρτατα το κόμμα»,ενώ υπάρχουν μαζί αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Μαραβέγια, καθώς «κομματάρχες» της τοπικής Ν.Δ. διαμαρτύρονται επειδή ο Μητσοτάκης έδωσε το οκέι στον Μαραβέγια χωρίς να πάρει την άποψή τους.

Όσον αφορά την «ποσόστωση» και την γυναίκα που θα καλύψει την θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, τις περισσότερες πιθανότητες έχει η δικηγόρος Ιωάννα Μαρκέτου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου υποψηφίου η επιχειρηματίας Βικτωρία Αλεξανδράτου.

Πολύ συχνές είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, με τον οποίο έριξε τις «βάσεις» για τον διεμβολισμό των «Διοσκούρων» Καππάτου και Μιχαλάτου.