Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στην προχθεσινή συνεδρίαση τίμησε τον τ. δήμαρχο Αργοστολίου αείμνηστο Μιχάλη Βαγγελάτο με την ονοματοδοσία του κάθετου πεζοδρόμου από τη Λεωφόρο Βεργωτή, δίπλα από το εστιατόριο «Οίνοψ» μέχρι την Παραλιακή (Αντώνη Τρίτση).

Ο Μιχάλης Βαγγελάτος διατέλεσε δήμαρχος Αργοστολίου  από το 1987- έως το 1990.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρευρέθηκε η κ. Αγγελική (Πολύμνια) Πολλάτου-Βαγγελάτου, σύζυγος του Μιχάλη Βαγγελάτου, η οποία ανάρτησε χθες τα ακόλουθα στο προφίλ της στο fb:

Χθες (προχθές) το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου συνεδρίασε με πρώτο θέμα την παραχώρηση ενός κάθετου κεντρικού δρόμου του Αργοστολίου, με το όνομα του συζύγου μου, του αείμνηστου Μ. Βαγγελάτου.

Είχαν την ευγενή καλοσύνη να με καλέσουν για να γίνω γνώστης της παραχώρησης αυτής.

Για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου μίλησα εν ολίγοις.

Κύριε Αντιδήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Σήμερα διατελέσατε μία πράξη που Σας τιμά. Ο Μ. Βαγγελάτος, αν και οι τιμές δεν τον αφορούσαν, εργάστηκε πάντα με βλέψεις οφειλής ειδικά για τον Δήμο Αργοστολίου. (Στον δήμο αυτόν που γεννήθηκε, ανδρώθηκε και υπηρέτησε ως πρώτος πολίτης από την θέση που τον έταξαν οι Συμπολίτες του).

Η αναγνώριση του έργου του αείμνηστου Μ. Βαγγελάτου από το δημοτικό όργανο διοίκησης της πόλης μας, Εσάς, δείχνει την ταύτιση με τη γνώμη των πολιτών, οι οποίοι τον είχαν κατατάξει στην μνήμη τους ως φιλόπονο, φιλοπροσήγορο, φιλόνομο και φιλόλαο. Και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία.

Γιατί το να δώσετε σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης, το όνομά του, δείχνει επί πλέον το μέγεθος της εκτίμησης, που και εσείς τρέφατε προς αυτόν.

Δείχνει επίσης την μεγαλοσύνη της ανθρώπινης ψυχής σας, παραμερίζοντας μικροπολιτικές αντιξοότητες που βαίνουν πάντα επιζήμιες για κάθε τόπο και τις οποίες πάντα ο αείμνηστος Μ. Βαγγελάτος απέτρεπε, ώστε να εισαγάγει στον πολιτισμό της πόλης μας την ομοψυχία.

Σας ευχαριστώ πολύ εγώ και τα παιδιά μου και Σας εύχομαι καλές γιορτές σε Σας και στις οικογένειές σας.

Πολύμνια,

Άσσα και Μαρίζα Βαγγελάτου

Μιχ. Βαγγελάτος