Δικαίωση της Δημοτικής Αρχής του Αλέξανδρου Παρίση, που υποκίνησε τις διαδικασίες για την διεκδίκηση της Δωρεάς του Γεωργίου Βουτσινά τον Αύγουστο του 2018, αλλά και του «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ», που με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και συνεχόμενες έρευνες για τα «ξεχασμένα» ακίνητα της Διαθήκης, έφερε το θέμα στην δημοσιότητα, αφού προχθές, ο δήμαρχος Ληξουρίου παρέλαβε ένα από τα ακίνητα της Διαθήκης Βουτσινά που βρίσκεται στην Κυψέλη!

Ο Γεώργιος Βουτσινάς, που απεβίωσε στις 29 Ιουλίου 1992, ήταν κάτοικος εν ζωή Ληξουρίου και με ιδιόγραφη διαθήκη στις 18-5-1992, η οποία δημοσιεύθηκε νόμιμα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, κληροδότησε στον τ.  Δήμο Παλικής (που η συνέχειά του είναι ο Δήμος Ληξουρίου):

1) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία υπόγειου χώρου πολυκατοικίας επιφανείας 20,60 τ.μ. στη οδό Λουλουδιών 34 του Δήμου Αθηναίων

2) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία υπόγειου χώρου πολυκατοικίας επιφάνειας 25,50 τ.μ. στη οδό Λουλουδιών 34 του Δήμου Αθηναίων

3) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) ισογείου ορόφου πολυκατοικίας επιφάνειας 61,60 τ.μ. που ευρίσκεται στη οδό Καυκάσου 106 τοποθεσία Κυψέλη του Δήμου Αθηναίων

4) Οικόπεδο στη θέση ΦΛΕΒΑ οικισμού Μπουρνάζι Δήμου Περιστερίου Αττικής (Ο.Τ.473) επί της οδού Κύπρου 146 έκτασης 149,75 τ.μ.

Σύμφωνα με τη Διαθήκη του διαθέτη, τα διαμερίσματα αυτά προορίζονται για διαμονή φοιτητών αποφοίτων του Λυκείου Ληξουρίου, ενώ το οικόπεδο θα πρέπει να διατεθεί προς πώληση, ώστε να συντηρούνται από τους τόκους τα διαμερίσματα.

Από το 1992, ο τ. Δήμος Παλικής, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες αποδοχής της Διαθήκης και παραλαβής των ακινήτων, με αποτέλεσμα η Διαθήκη να θαφτεί στο «χρονοντούλαπο» των διάφορων εμπλεκομένων Υπηρεσιών, έως τον Αύγουστο του 2018 που ο τ. Δήμος Κεφαλονιάς επανεκκίνησε, για να έχουμε το πρώτο, εν μέρει, θετικό αποτέλσμα προχθές, με την παραλαβή του τρίτου ακινήτου της Διαθήκης, την «ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) ισογείου ορόφου πολυκατοικίας επιφάνειας 61,60 τ.μ. που ευρίσκεται στη οδό Καυκάσου 106 τοποθεσία Κυψέλη του Δήμου Αθηναίων».

Ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, προχθές στη σελίδα του στο FB ενημερώνει για την εξέλιξη της υπόθεσης, αναφέροντας, ότι «στη δωρεά περιλαμβάνονται δύο ακόμη διαμερίσματα στο Γουδί που έχουν πάρει το δρόμο της τακτοποίησης και σύντομα θα τα παραλάβει κι αυτά ο Δήμος για να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό».

Υπενθυμίζουμε στο δήμαρχο ότι στην Δωρεά περιλαμβάνεται και ένα «οικόπεδο στη θέση ΦΛΕΒΑ οικισμού Μπουρνάζι Δήμου Περιστερίου Αττικής (Ο.Τ.473) επί της οδού Κύπρου 146 έκτασης 149,75 τ.μ.», το οποίο, σύμφωνα με την Διαθήκη, «θα πρέπει να διατεθεί προς πώληση, ώστε να συντηρούνται από τους τόκους τα διαμερίσματα».

Ο «Η», στην έρευνα που έκανε τον Οκτώβριο του 2018, βρέθηκε στο εν λόγω οικόπεδο στα Νέα Σεπόλια, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε, ο Δήμος Περιστερίου, το «πετσόκοψε» με την διαδικασία τς απαλλοτρίωσης για την διάνοιξη δρόμου.

Ο Δήμος Ληξουρίου, υποχρεούται ταυτόχρονα με την παραλαβή των άλλων δύο οικοπέδων στην οδό Λουλουδιών 34 στο Γουδί, να ξεκινήσει και όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αποζημίωση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, ώστε να ολοκληρωθεί η επιθυμία του Δωρητή Γεωργίου Βεργωτή.

Στην ανάρτησή του στο F/B ο δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, αναφέρει σχετικά:

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου Ληξουρίου θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και των ιδρυμάτων.

Σήμερα μετά από μεγάλες προσπάθειες που ξεκίνησαν από τη νομική υπηρεσία του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς και συνεχίστηκαν από το Δήμο Ληξουρίου, παραλάβαμε το διαμέρισμα που άφησε κληρονομιά ο Γεώργιος Βουτσινάς στην Κυψέλη όταν απεβίωσε το 1992!

Δυστυχώς τα προηγούμενα 30 χρόνια δεν είχαν γίνει οι νομικές ενέργειες για την αποδοχή της κληρονομιάς και την αξιοποίησή του.

Με συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες καταφέραμε να επιλύσουμε τα όποια νομικά θέματα και σήμερα να είμαστε σε θέση να το αξιοποιήσουμε για το σκοπό που ο δωρητής το έδωσε στο Δήμο Ληξουρίου.

Ο όρος του δωρητή είναι στα διαμερίσματα να μένουν φοιτητές που προέρχονται από το Λύκειο Ληξουρίου και έχουν οικονομικά προβλήματα ώστε να διευκολυνθούν στις σπουδές τους.

Στη δωρεά περιλαμβάνονται δύο ακόμη διαμερίσματα στο Γουδί που έχουν πάρει το δρόμο της τακτοποίησης και σύντομα θα τα παραλάβει κι αυτά ο Δήμος για να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό.

 

Ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης στα διαμερίσματα της Δωρεάς Γ. Βουτσινά
Ο «Η» της 16-10-18 φέρνει το θέμα της Δωρεάς Γ. Βουτσινά στο φως
Η Πολυκατοικία στην Οδό Καυκάσου 106 στο Γουδί στην Κυψέλη, που βρίσκεται το ισόγειο διαμέρισμα που παραδόθηκε στον Δήμο Ληξουρίου
Ο,τι απέμεινε μετά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στη θέση ΦΛΕΒΑ στο Μπουρνάζι Δήμου Περιστερίου Αττικής (Ο.Τ.473) επί της οδού Κύπρου 146, αρχικής έκτασης 149,75 τ.μ.
Η ιδιόχειρη Διαθήκη Γεωργίου Βουτσινά στον «Η».