«Σε καμιά 15αριά μέρες θα έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στο τοπικό ποδόσφαιρο», είπε χθες στον «Η» ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ
Θέμης Βαλσαμής

Πρόκειται για ένα «στοπ» που έφθασε προχθές το βράδι στην ΕΠΣΚΙ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έπειτα από καταγγελία του Ιωσήφ Δρακάτου (προέδρου του Σωματείου “Εθνοφρουρός”), για τη μη έγκυρη συμμετοχή τριών ομάδων (ΑΟΚΙ, Οδυσσέα και Προόδου Ιθάκης) στις εκλογές τις Ενωσης, κάτι που επιφέρει την παύση της Διοίκησης της Ενωσης, αλλά και όλης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Οπως εξήγησε στον «Η» ο Θ. Βαλσαμής, «η ΕΠΣΚΙ θα προσβάλει νομικά την απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισμού στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, ώστε να υπάρξει η ανάκληση της απόφασης».

Σχετικά με τη νέα εξέλιξη στο τοπικό ποδόσφαιρο η ΕΠΣΚΙ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλληνίας Ιθάκης (Ε.Π.Σ.Κ.Ι) ανακοινώνει την αναστολή διεξαγωγής όλων των διοργανώσεων της Ένωσης (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωταθλήματα υποδομών κ.λπ.), καθώς και κάθε εν γένει δραστηριότητα της, λόγω έκδοσης απόφασης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που παύει την Διοίκηση της. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ενημερώνουν πως άμεσα θα προσφύγουν εναντίον της ως άνω απόφασης στα αρμόδια δικαστήρια, προκειμένου να διαφυλάξουν την ομαλότητα στο τοπικό ποδόσφαιρο και να προασπίσουν την τιμή και υπόληψη τους.

Η Γραμματεία της Ένωσης θα παραμείνει ανοικτή για να εξυπηρετεί τα Σωματεία στην διεκπεραίωση των υποθέσεων τους με την Ε.Π.Ο.

Εκ του Δ.Σ.