Εφυγε προχθές από τη ζωή ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, ύστερα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.

Ο εκλιπών ήταν οικονομολόγος και είχε διατελέσει δήμαρχος Λειβαθούς (2003-2006), ενώ υπήρξε δραστήριο μέλος της Αυτοδιοίκησης.

Για την απώλεια του Νίκου Φραντζή, το Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Με αφορμή τον χαμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νικόλαου Φραντζή συνήλθε σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου και πρώην Δημάρχου Λειβαθούς ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την μεγάλη απώλεια ενός εξαίρετου διοικητικού και αιρετού στελέχους της αυτοδιοίκησης.

Απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εργάστηκε από το 1983 στους Δήμους Αργοστολίου και Σάμης και διετέλεσε προϊστάμενος διευθύνσεων οικονομικού, διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ, Δ/ντης του Καποδιστριακού Δήμου Σάμης και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.

Τιμήθηκε από την λαϊκή ψήφο και υπηρέτησε όλα τα αιρετά αξιώματα της αυτοδιοίκησης.

  • Την περίοδο 1991-1999 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος.
  • Από το 1996 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
  • Την περίοδο 2000-2002 και 2006-2010 συμμετέχει ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Λειβαθούς.
  • Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Λειβαθούς.
Νίκος Φραντζής

Ο Νίκος Φραντζής πάλεψε με θάρρος αξιοπρέπεια και ήθος για αρκετά χρόνια τις δυσμενείς καταστάσεις της υγείας του, χωρίς ποτέ να χάσει την διάθεση για προσφορά υπηρετώντας μέχρι τέλους όρθιος το καθήκον του.

Αποχαιρετούμε με βαθιά αισθήματα συγκίνησης έναν πολύτιμο συνεργάτη, συνάδελφο και συναγωνιστή στην διαμόρφωση και πρόοδο των αυτοδιοικητικών θεσμών της Κεφαλονιάς.

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  2. Να προτείνει την ονομασία οδού της Κοινότητας Μεταξάτων στο όνομα του.
  3. Αντί στεφάνου να διατεθεί το ποσό των 5.000, 00 Ευρώ για την αγορά εξοπλισμού στην Φιλαρμονική Λειβαθούς.
  4. Να παραστεί αντιπροσωπεία του με επικεφαλής τον Δήμαρχο στην εξόδιο ακολουθία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ