Ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής «αδειάζει» κυριολεκτικά τον δήμαρχο Αργοστολίου και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλο Μιχαλάτο, γιατί άλλαξε τα σχέδια του Master Plan στο Λιμάνι Αργοστολίου, αλλά και για τη Μαρίνα της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του ο Σ. Κουρής, μετά από επίσκεψή του στον δήμαρχο, τονίζει ότι «το Λιμάνι Αργοστολίου πρέπει να επανέλθει στο νέο master plan σύμφωνα με τις επιδιώξεις του λαού και όχι των συμφερόντων».

Η ανακοίνωση του Σ. Κουρή:

Αναζητώντας την πορεία υλοποίησης της νέας μελέτης χωροθέτησης (master plan) της λιμενολεκάνης του Αργοστολίου βρέθηκα στο γραφείο του κ. Δημάρχου ο οποίος με πληροφόρησε για την ύπαρξη των σχεδίων στο γραφείο του.

Η ανησυχία μου για την πορεία της μελέτης αυτής και για την αλλαγή των σχεδίων που αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο Αργοστολιου, επιβεβαιώθηκε. Το Εμπορικό και επιβατικό λιμανι που σχεδίασε η τ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και συνέχισε η ΠΙΝ με τις σχετικές αδειοδοτήσεις ΔΕΝ έχει αποτυπωθεί στο νέο master plan του λιμένος Αργοστολιου. Απλά έχει χωροθετηθεί μία προβλήτα για το εμπορικό λιμάνι, έτσι απλά για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Δεν ξέρω τι παρασκηνιακό μεσολάβησε μετά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου και άλλαξε η μελέτη και η χωροθέτηση. Επίσης η νέα μαρίνα Αργοστολιου χωροθετείται και αυτή απέναντι στον Δράπανο και όχι εμπρός από την πόλη.

Καλώ τον Δήμαρχο να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και το βουλευτή να πράξει άμεσα τις ενέργειές του προς το υπουργείο για να επανέλθει στο νέο master plan το Εμπορικό και Επιβατικό λιμάνι όπως τους το παρέδωσε η ΔΤΕ της ΠΕ Κεφαλονιάς και σύμφωνα με τις επιδιώξεις του λαού του Αργοστολίου και όχι των συμφερόντων.