ΠΑΝΕ ΝΑ …ΞΕΝΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ

Δύο μεγάλες “κατραπακιές” στην Ολιγαρχία

Δύο μεγάλες «κατραπακές» δέχθηκε χθες η Ολιγαρχία Μιχαλάτου, από τον πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ και υποψήφιο δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και από τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ανουσάκη, καθώς ξέσπασε νέος σάλος με τον κουμπάρο του δημάρχου και οικονομολόγου στη ΔΕΥΑΚ Μάκη Σιμώτα!

Συγκεκριμένα, μετά την αποτυχία του δημάρχου να «βολέψει» τον κουμπάρο του ως γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ λόγω της γενικής κατακραυγής, ο δήμαρχος …ξέντωσε την αμοιβή του ως οικονομολόγου στην Επιχείρηση Υδρευσης κατά 10.000 ευρώ ετησίως!

Δηλαδή, ενώ σύμφωνα με την Απόφαση πρόσληψής του τις 24/2/2022 η ετήσια αμοιβή του ήταν 18.550 Ευρώ ως οικονομολόγος στην ΔΕΥΑΚ, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Επιχείρησης Σταύρος Σπαθής εισηγήθηκαν για το 2023 αύξηση περίπου 10.000 Ευρώ, δηλαδή η νέα ετήσια αμοιβή του «εκτινάχθηκε» στα 27.280 Ευρώ!

Το …σκάνδαλο-ξέντωμα της αμοιβής του κουμπάρου» αποκάλυψε προχθές το βράδι ο Νίκος Ανουσάκης και ακολούθησε χθες η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Παρίση.

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανουσάκη αναφέρει τα ακόλουθα:

Η ΑΠΟΛΥΤΗ «ΞΕΦΤΙΛΑ» ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΠΑΘΗ ΚΑΙ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟ: ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ» ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΙΜΩΤΑ – ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΒΟΛΕΜΑ» ΤΟΥ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!!

Η απόλυτη πρόκληση της νοημοσύνης των δημοτών και το απ;όλυτο δείγμα του θράσους που τους διακρίνει είναι για τους Σταύρο Σπαθή και τον Θεόφιλο Μιχαλάτο οι μεθοδεύσεις που κάνουν για να «τακτοποιήσουν» όσο γίνεται καλύτερα τον περίφημο κουμπάρο του Δημάρχου Αργοστολίου μετά την αποτυχημένη προσπάθεια τους να τον «βολέψουν» ως Γενικό Διευθυντή στην ΔΕΥΑΚ .

Συγκεκριμένα, στις εισηγήσεις για την δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για το 2023 (τις επισυνάπτω), ανάμεσα σε «άλλα όμορφα κι ωραία» με τα οποία θα ασχοληθούμε λίαν συντόμως, στο νούμερο 15 περιλαμβάνεται η αύξηση δέκα ολόκληρων χιλιάδων Ευρώ στην «καθιερωμένη» ετήσια απ’ ευθείας ανάθεση «υπέρ Γερασίμου Σιμωτά- κουμπάρου Δημάρχου»!!! Δηλαδή ενώ σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 23/2022 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (την επισυνάπτω) ο εν λόγω κουμπάρος Θεόφιλου ελάμβανε το «ευτελές» ποσό των 18.550,40 Ευρώ ετησίως για τις υπηρεσίες του, στην ανωτέρω εισήγηση προβλέπεται χωρίς αιδώ το ποσό των 27.280 Ευρώ για το 2023!!!Μπορούν να μας πουν άραγε οι κύριοι Σπαθής και Μιχαλάτος τι άλλαξε από το 2022 στο 2023 που να δικαιολογεί την αλματώδη αύξηση των ποσών που εισπράττει από την ΔΕΥΑΚ ο εν λόγω εξωτερικός συνεργάτης; Κι αυτό το γράφουμε γιατί η εντύπωση που δίδεται είναι ότι ο κουμπάρος Δημάρχου, μετά την αποτυχία , λόγω της γενικής κατακραυγής, του «βολέματός» του ως Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, εν τέλει θα έχει απολαβές «αεροδιευθυντού» χωρίς τις ευθύνες όμως του σχετικού αξιώματος! Τελικά είναι τόσο «έξυπνοι» ή απλά θεωρούν όλους τους υπόλοιπους ηλίθιους;

Νίκος Ανουσάκης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»

Η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Παρίση αναφέρει τα εξής:

Τελικά το φλουρί έπεσε στον κουμπάρο του Θεόφιλου Μιχαλάτου – Δια χειρός Σταύρου Σπαθή απευθείας ανάθεση 27.280€ το χρόνο.

Δεκάδες οι βασιλόπιτες αυτό το μήνα και άλλα τόσα τα δώρα, αλλά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος το καλό το φλουρί το φύλαγε για τον κουμπάρο του, τον Μάκη Σιμωτά.

Πριν 20 ημέρες περίπου ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μίας από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες του δήμου μας, με την περιβόητη πρόσληψη του κουμπάρου του κ. Μιχαλάτου ως Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ.

Η υπόθεση αυτή μετά την κατακραυγή του κόσμου κατέληξε σε φιάσκο με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σταύρο Σπαθή να αποσύρει, χωρίς καμία απολύτως ντροπή, όλο τον διαγωνισμό.

Οι κύριοι Μιχαλάτος-Σπαθής όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα…

Αποφάσισαν λοιπόν να εισηγηθούν σε Τακτική Συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚ απευθείας ανάθεση στον κουμπάρο του κ. Μιχαλάτου, Μάκη Σιμωτά, παροχής υπηρεσιών ύψους 27.280€ το χρόνο για τις υπηρεσίες του στην ΔΕΥΑΚ, την ίδια υπηρεσία που είχαν προσπαθήσει να τον διορίσουν ως Γενικό Διευθυντή.

Χωρίς καμία ντροπή, χωρίς κανένα δισταγμό, οι κύριοι Μιχαλάτος-Σπαθής προχωρούν με την ενέργεια που είχε προκαλέσει την οργή του κόσμου με πλάγιο τρόπο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η Δημοτική Αρχή.

Είναι τραγικό και λυπηρό να βλέπουμε έναν Δήμαρχο ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτε 3 χρόνια και έχει αδιαφορήσει πλήρως για την κατάσταση του δήμου μας, να ασχολείται επί ένα μήνα με τον πλέον φαιδρό τρόπο για ένα τέτοιο ζήτημα.

Φίλες και φίλοι, οι Κεφαλονίτες αξίζουν καλύτερα…

Από εσάς όμως εξαρτάται εάν στις επόμενες εκλογές ο τόπος μας θα αλλάξει σελίδα…

Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Παρίσης
Ισχυρή Κεφαλονιά