Με πολλές ευχές προς όλους, ηχηρά ονόματα και μεταγραφές, αλλά και με πολλά “καρφιά” στους πολιτικούς του αντιπάλους, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδι η κοπή της πίτας της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη στο “Καφεπωλείον”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και το κόψιμο της πίτας από τον π. Βασίλειο Παυλάτο, ενώ στη συνέχεια έγινε μια μικρή παρουσίαση του Συνδυασμού του κ. Ανουσάκη με κυρίαρχο όνομα τον πρ. αντιδήμαρχο Ελειού-Πρόννων κ. Σπυρονικόλα Σολωμό, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αλλά η συνεργασία του με την παράταξη Ανουσάκη είναι επιτακτική για να φύγει η έντονη διαπλοκή από την πολιτική σκηνή της Κεφαλονιάς, αφήνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για την ολιγαρχική Δημοτική Αρχή του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Παράλληλα με με την μεταγραφή Σολωμού, ο Νίκος Ανουσάκης ανακοίνωσε την ένταξη στην δημοτική του παράταξη της δικηγόρου Αλεξάνδρας Αποστολάτου, του διδάκτορος Χημείας Ευάγγελου Πολλάτου και της νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου Σταματίας Παπαδάτου, τους οποίους ευχαρίστησε για την στήριξη τους δηλώνοντας πως ποντάρει πολλά στα νέα και φρέσκα πρόσωπα που θα συνεργασθούν αρμονικά και πιο έμπειρους στα εκλογικά συνεργάτες του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ανουσάκης, ο οποίος έκανε αναφορά σε όσους στελεχώνουν τον Συνδυασμό του, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν η παιδίατρος Αλεξία Βίντερ, ο δημοτικός σύμβουλος φυσικοθεραπευτής Νίκος Παπαδάτος, ο δικηγόρος Μάκης Παπαναστασατος, ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, ο τ. λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, η δικηγόρος Μέμη Θεοδωρακατου, η δικηγόρος Πέρυ Ξυδιά, ο τ. πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικου Συλλογου Μιχάλης Μαρκάτος, ο ταμίας του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Μενέλαος Τουμαζατος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθούς επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ο αυτοκινητιστής Δημήτρης Γαβριελατος (“Γαβρος”), η φιλόλογος Μαρίνα Μηνιάτη, η ομογενής Πώλα Κοσμετάτου, ο πρώην δημοσιογράφος Μιλτιάδης Γεωργάτος, ο κτηνοτρόφος Χαράλαμπος Λουκανάρης κ.ά.

Ν. Ανουσάκης

Στην συνέχεια ο κ. Ανουσάκης επιτέθηκε τόσο στον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο μιλώντας για αδίστακτες ολιγαρχικές κινήσεις και για ιδιότυπο οικονομικοπολιτικό κύκλωμα που πρέπει να ηττηθεί οπωσδήποτε για το καλό του Δήμου και της Κεφαλονιάς γενικότερα.

Για τον τ. δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, είπε χαρακτηριστικά: “Ο Αλέξανδρος Παρίσης θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί από το 2019. Εχει πλέον απογυμνωθεί από στελέχη. Το σενάριο να μας περάσει στις εκλογές είναι πλέον σενάριο κωμωδίας. Ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι αχάριστος και αγνώμων και θυμίζει τον Βασιλιά Ληρ που δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την εξουσία. Αστείο και να νομίζει ο Αγγελος Κωνσταντάκης ότι θα πάρει το δακτυλίδι της διαδοχής. Αν καταφέρει να κάνει συνδυασμό ο Αλέξανδρος Παρίσης δεν πρόκειται να πάρει ποσοστό πάνω από 10%”.

Θ. Μιχαλάτος

Σε ερώτηση που του απηύθυνε ο καπετάνιος κ. Φραγκισκάτος Ηλίας για το ποιόν θα υποστηρίξει ο κ. Ανουσάκης σε περίπτωση που δεν περάσει ο Συνδυασμός του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Ανουσάκης δήλωσε ότι σε μιά τέτοια περίπτωση θα υποστηρίξει όποιον βρεθεί απέναντι στον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Αιχμές ακούστηκαν και για τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σπύρο Γασπαρινάτο και για το Επιμελητήριο: “Δυστυχώς ο Σπύρος Γασπαρινάτος, υπέστειλε την σημαία και έκατσε το καρο στο Επιμελητήριο. Είχαμε στηρίξει και είχε πάρει σχεδόν 40% ποσοστό με 9 συμβούλους εκλεγμένους, όμως αυτή η προσπάθεια προδόθηκε από τον Σπύρο Γασπαρινάτο”.

Εκπληξη προκλήθηκε από την σσύσσωμη παρουσία της τοπικής ΟΝΝΕΔ και την προέδρου της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς Γιάννας Κουλουμπή και του τ. προέδρου Νικηφόρου Κουλουμπή, όπου δήλωσαν την στήριξή τους στην Παράταξη Ανουσάκη.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ανουσάκης επανέλαβε πως αν εκλεγεί, ο καθένας από τους υποψηφίους της Παράταξής του, θα αναλάβουν τα πόστα που πρέπει ως προς το γνωστικό τους πεδίο. Συγκεκριμένα για τον τομέα του τουρισμού ο κ. Ανουσάκης είπε ότι η τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη θα αναλάβει εν λευκώ τον τομέα αυτό, αφού είναι η μόνη που έχει τις γνώσεις που χρειάζεται για να πάει τον τουρισμό του νησιού μας μπροστά.

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του ΝΟΑ και τοπικός σύμβουλος Αργοστολίου Λουκάς Νιφορατος, που μίλησε με θερμά λόγια για τον Νίκο Ανουσάκη, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Παναγής Έρτσος που επίσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην παράταξη Ανουσάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Αλέξης Μοσχονάς και ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης Παναγής Κοκόλης όπου δήλωσαν ότι και από την πλευρά τους θεωρούν πως η εκλογή της παράταξης Ανουσάκη είναι αναγκαία όχι μόνο για το Δήμο Αργοστολίου αλλά ίσως και για όλο το νησί.

Εντύπωση σε όλους έκανε η παρουσία ιστορικών ονομάτων του νησιών μας, όπως του συνταξιούχου ανώτατου κρατικού υπαλλήλου Παναγιώτη Ιγγλέση και του καπετάνιου Ανδρέα Αμπατιέλου όπου και αυτοί δήλωσαν τη στήριξή τους στον κ. Ανουσάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο μουσικός Λαμπρογιάννη Πεφάνης, ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Κουλουμπής, ο κτηνοτρόφος Μάκης Αυγουστινιάτος από τον Αγκώνα ενώ το παρών έδωσε και ο κλάδος των αυτοκινητιστων με την παρουσία των κ.κ. Γιώργου Δάφνου και του Διονύση Βαλλιανάτου.