Νέα επίθεση εξαπέλυσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Νίκος Ανουσάκης, στον, «για λίγο ακόμα», δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Στην ανακοίνωσή του ο Ν. Ανουσάκης αναφέρει:

ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΑΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΟΥΣ “ΣΤΟΙΒΑΖΕΤΕ” ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ GDPR (KANONΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ) ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

Ο κύριος Μιχαλάτος και το σύστημα του «ζουν, κινούνται, αναπνέουν» στην λογική του πρώην Δήμου Λειβαθούς της δεκαετίας του 2000 οπότε αδυνατούν να αντιληφθούν τις σύγχρονες απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και την νεότερη νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν πως εν έτει 2023 επιτρέπεται ευαίσθητες υπηρεσίες του Δήμου είτε να μετακινούνται με «προφορικές διαταγές ημέρας»!

Χωρίς να έχουν διασφαλισθεί οι νέοι χώροι υποδοχείς των υπηρεσιών (με ορθή φύλαξη των αρχείων και αξιοπρεπείς συνθήκες για τους υπαλλήλους και τους δημότες) αλλά και χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την τήρηση του GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).

Καλούμε τον, για λίγο ακόμα, Δήμαρχο Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτο να συναισθανθεί τις ευθύνες του και να σταματήσει να διοικεί το Δήμο σαν είναι «παλιό μπακάλικο» και να φέρει άμεσα το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να υπάρξει άμεση λύση. Ούτε οι υπάλληλοι ούτε τα «αρχεία του Δήμου» ούτε η νομιμότητα του φταίνε που δεν φρόντισε να προγραμματίσει έγκαιρα τη εκκένωση του πρώην Δημαρχείου της Κεφαλονιάς λόγω του «Μουσείου Σκλάβου» και την εύρεση κατάλληλων χώρων για την μετακόμιση των υπηρεσιών.

Για την παράταξη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» – Νίκος Ανουσάκης