Απάντηση του Καθηγητή και εν δυνάμει υποψήφιου βουλευτή Ναπολέοντα Μαραβέγια στον γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρο Παγώνη: Έφυγα από το ΤΕΙ το 2015 και το ΤΗΜΟ Ληξουρίου έκλεισε το 2018. Δεν έχω καμία ευθύνη!

Ειδικότερα στην απάντηση του ο κ. Μαραβεγιας αναφέρει:

Ν. Μαραβέγιας

Διάβασα την παρέμβαση του κ. Ποταμιάνου-Παγώνη για την ευθύνη που υποτίθεται ότι έχω για την κατάργηση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (ΤΗΜΟ) στο Ληξούρι,επειδή όπως γράφει συμφώνησα ως μέλος της Δ.Ε του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το 2018, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την κατάργηση αυτού του Τμήματος­.

Είμαι βέβαιος πως δεν πρόσεξε ο κ. Ποταμιάνος – Παγώνης ότι  το Μάρτιο του 2015 παραιτήθηκα από Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και από μέλος της Δ.Ε και ανέλαβα Αναπληρωτής Πρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξάλλου ο αγώνας μου για  να μείνουν τα Τμήματα  του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά στα δύσκολα χρόνια της κρίσης 2010-2015 είναι γνωστός σε όλους τους Κεφαλονίτες.

Σπ. Παγώνης

Συνεπώς δεν έχω καμία ευθύνη για την κατάργηση του ΤΗΜΟ το 2018 απο την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν παριστάνω τη “μωρή παρθένα” όπως με χαρακτήρισε ο κ. Ποταμιάνος – Παγώνης, αλλά αντίθετα ελπίζω να μην “μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι”. Χαίρομαι που συνέβαλα με την ημερίδα της 16ης Δεκεμβρίου 2022 που οργάνωσα, ώστε το Ληξούρι σήμερα να αποκτήσει μια μεγάλης σημασίας ερευνητική δομή του Ιονίου Πανεπιστημίου με τη δημιουργία του Ινστιτούτο Μηχανικής και Φυσικών Κινδύνων.