Μαύρη μέρα η χθεσινή για τη Χώρα μας, η οποία συγκλονίζεται απ’ άκρου εις άκρον από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με πάνω 48 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τόπο  της τραγωδίας, αφού κήρυξε τριήμερο  εθνικό πένθος. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος και παραιτήθηκε.

Πριν την παραίτηση Καραμανλή ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας και πολιτευτής Παύλος Παπαδάτος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

Λίγο φιλότιμο δεν βλάπει…Ίσα, ίσα. Αποτελεί και ένδειξη σεβασμού προς αυτούς που «έφυγαν»  και προς εκείνους που τους συνιστάτε-αν είναι ποτέ δυνατό- ψυχραιμία! ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

έστω, μόνο και μόνο για τα μάτια κόσμου.

Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι κύριος Κώστας Καραμανλής ο Υπουργός Μεταφορών θα πήγαινε στο τόπο της ανείπωτης σιδηροδρομικής  τραγωδίας για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, να δηλώσει ότι τίποτε δεν θα κρυφτεί κάτω από το χαλί και να συστήσει ψυχραιμία!!! Ποιοι άραγε να κρατήσουν ψυχραιμία; Οι μητέρες, οι Πατεράδες και τα αδέλφια  αυτών που  «έφυγαν» εξ αιτίας του κράτους οπερέτα που έχουμε; Δυστυχώς, δεν έχουμε μόνο κράτος οπερέτα, χάσαμε και κάθε ίχνος φιλότιμου. Παραιτηθείτε κύριε Υπουργέ μεταφορών. Εκτός και αν ακόμη δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποιες είναι οι ευθύνες του υπουργού μεταφορών.

(Pavlos Papadatos F/B)

Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί.

Ο Π. Γερουλάνος

Σε αναβολή της ομιλίας του, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, προχώρησε ο συμπατριώτης μας και υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, ύστερα από την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Ζούμε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία που δε χωράει ανθρώπου νους. Οι σκέψεις όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη» ανέφερε στην ανάρτησή του και κατέληξε: «Προφανώς και αναβάλλεται η σημερινή (Σ.Σ.: Χθεσινή) μου προεκλογική συγκέντρωση».

Ο Ν. Μαραβέγιας

Ο καθηγητής και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του Νομού μας Ναπολέων Μαραβέγιας έκανε χθες την ακόλουθη ανάρτηση:

Σήμερα είναι μέρα οδύνης και πανεθνικού πένθους. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν αργότερα. Τώρα ας αναλογιστούμε τον πόνο των συγγενών που έχασαν τους δικούς.

Ας μοιραστούμε την θλίψη τους.

Ο Ν. Φαραντούρης

Για το δυστύχημα στα Τέμπη

1η Μάρτη ματωμένη.

Προέχει τούτη τη στιγμή η περισυλλογή των νεκρών και η διάσωση, περίθαλψη και ανακούφιση των τραυματιών.

Κι έπειτα ας αναρωτηθούμε: Για τα δίκτυα και τις υποδομές αυτού του τόπου, για τα οποία μία συντεταγμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να μεριμνά ως κοινόχρηστο αγαθό: Δίκτυα & υποδομές μεταφορών, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, λιμένων και αερολιμένων.

Το μνημόνιο συνεργασίας του 2019 και η σύμβαση του 2020 με υπογραφές Κώστα Αχ. Καραμανλή και Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), προέβλεπαν επενδύσεις ύψους από 650 ως 750 εκατ. ευρώ από μέρους της εταιρείας. Ωστόσο η σύμβαση που ήρθε τελικά στη Βουλή μείωσε τις υποχρεώσεις της Hellenic Train κατά 600 εκατ. ευρώ περίπου αφήνοντας μόνο 150 εκατ. απ’ την αρχική υποχρέωση του ιδιώτη.

Γιατί; Γιάτί έκαναν «φτερά» 600 εκατ. επενδύσεις;

Τώρα προέχει ο θρήνος. Και κατόπιν μια οφειλόμενη απάντηση.

Νικόλας Φαραντούρης

Υποψήφιος Βουλευτής

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κεφαλονιάς & Ιθάκης