«Ρόμπα» έγινε χθες στα κανάλια και στο Διαδίκτυο ο τέως (πλέον) υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με «φόντο» πάντα την τραγωδία των Τεμπών, με τους 57 και πλέον νεκρούς.

Από τις εκπομπές, τις αναρτήσεις και τα βίντεο συνάγεται ότι όταν ο Κώστας Καραμανλής ρωτήθηκε, μόλις δύο βδομάδες πριν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ο τότε υπουργός απαντώντας στη Βουλή ειρωνευόταν τις προειδοποιήσεις για τους σιδηρόδρομους και τόνιζε ότι …«είναι ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε»!

Αφορμή της επερώτησης του Αλ.Μεϊκόπουλου ήταν τα έγγραφα των Σωματείων εργαζομένων στα τρένα, που το τελευταίο διάστημα  φώναζαν απελπισμένοι για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν επιβάτες και εργαζόμενοι, αλλά και την παραπομπή της χώρας μας, στο Δικαστήριο της ΕΕ, για τις σιδηροδρομικές υποδομές λόγω μη συμμόρφωσης της Ελλάδας με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, που κοινοποίησε με ανακοίνωση της στις 15 Φεβρουαρίου η Κομισιόν.

Ιδού, λοιπόν, τί απάντησε από το βήμα της Βουλής ο, ήδη παραιτηθείς, υπουργός Κώστας Καραμανλής:

«Είναι ντροπή και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως! Είναι ντροπή! Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια!», είπε δύο φορές με στεντόρεια φωνή ο Κ. Καραμανλής.

Τα …«σκονάκια» του Κ.Κ.

Στο μεταξύ, χθες αποκαλύφθηκε και το …«σκονάκι» του Κώστα Καραμανλή, στο οποίο οι στενοί του συνεργάτες τον συμβούλευαν να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις, προτάσσοντας τον «θρήνο» που κυριαρχεί για την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως φαίνεται, στο κείμενο της προχθεσινής ομιλίας του, κατά την παράδοση του Υπουργείου στον Γιώργο Γεραπετρίτη, οι σύμβουλοί του είχαν φροντίσει να του υπαγορεύσουν ακόμη και το πώς δεν θα απαντήσει σε ενδεχόμενη ερώτηση δημοσιογράφου, στον απόηχο της μεγάλης τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το κείμενο της ομιλίας του, οι σύμβουλοι του παραιτηθέντος υπουργού Κώστα Καραμανλή, είχαν φροντίσει να σημειώσουν ότι σε περίπτωση που θα του γίνει κάποια ερώτηση, εκείνος πρέπει να απαντήσει: «Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα».

Και αν οι δημοσιογράφοι επιμένουν: «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά, Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν»…