Έφτασε σήμερα στο Αργοστόλι και «έδεσε» στο «Μπαστούνι» το κρουαζιερόπλοιο «World Odyssey».

Το πλοίο αυτό φιλοξενεί 637 φοιτητές (που ταξιδεύουν σε όλο τον Κόσμο για ενα εξάμηνο με το προγραμνα Semester as Sea και φοιτούν εντός του πλοίου) και 176 άτομα προσωπικό- πλήρωμα. Είναι δηλαδή ενα πλωτό πανεπιστήμιο. Το Semester at Sea είναι ένα πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό το οποίο ιδρύθηκε το 1963 και το διαχειρίζεται το Institute for Shipboard Education (ISE). Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει εδώ μέχρι αργά το Σάββατο το βράδυ.

Ηρθε από Ντουμπρόβνικ και θα συνεχισει για  την Βαρκελώνη.

Τι είναι όμως το πανεπιστημιακό πρόγραμμα αυτό;

Το Semester at Sea (SaS) είναι ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο ιδρύθηκε το 1963 και το διαχειρίζεται το Institute for Shipboard Education (ISE)στο Fort Collins.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο είναι ο φετεινός ακαδημαϊκός χορηγός. Μέχρι τώρα 73.000 προπτυχιακοί φοιτητές από περισσότερα από 1.500 κολέγια και πανεπιστήμια, έχουν συμμετάσχει στο Semester at Sea.

Το πλοίο έχει να κάνει συνολικά ένα ταξίδι 106 ημερών που ξεκίνησε από τις 5 Ιανουαρίου από το Ντουμπάι και έχει τελικό προορισμό το Μπρεμερχάφεν της Γερμανίας που θα καταπλεύσει εκεί στις 20 Απριλίου περνώντας συνολικά από 11 χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κένυα, Ιορδανία, διέλευση Διώρυγας Σουέζ, Κύπρος, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Μαρόκο, Πορτογαλία και Γερμανία).

Ετσι κι αλλιώς, είναι το πρώτο χρονικά για φέτος κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στο Αργοστόλι.