Το «άνοιγμα» της Ανοιξης με το επικείμενο άνοιγμα του καφέ-ζαχαροπλαστείου PREMIER αύριο, επέλεξαν ο Πρόεδρος του Τόπου Παναγής Σιμωτάς και η παρέα του για μιά εφ’ όλης συζήτηση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.

Κατ’ αρχήν ο Πρόεδρος στάθηκε στο φοβερό δυστύχημα των Τεμπών και υπενθύμισε, με καταφανέστατη λύπη, ότι μιά τέτοια άσχημη εξέλιξη την είχε επισημάνει στο βιβλίο του «Πολιτική και Οικονομία- Ενας μόνιμος αμαρτωλός εναγκαλισμός». Στο βιβλίο του αυτό ο Πρόεδρος είχε αναφερθεί στο «απίστευτο δράμα της δυσλειτουργίας πολλών Οργανισμών του λεγομένου “δημοσίου συμφέροντος”», μεταξύ των οποίων και αυτών των Σιδηροδρόμων μας.

Ο Πρόεδρος Παναγής Σιμωτάς χθες στο PREMIER μαζί με τον αρχιτέκτονα Μάκη Μπάλλα.

Επίσης ο Πρόεδρος, αναφερόμενος στα διεθνή θέματα και το «Διεθνές Δίκαιον», υπενθύμισε την πανεπιστημιακή διατριβή του του γύρω από το θέμα, επί μισόν αιώνα ήδη, και τα επί του προκειμένου γνωστά «γραπτά» του, για το πλήρως ανεφάρμοστον τέτοιου Δικαίου και την μάλλον «πρυτάνευση» του …«Διεθνούς Αδίκου»!

Για την Οικονομία μας ο Πρόεδρος τόνισε ότι ο Έλληνας καταναλωτής ομολογουμένως βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, αφού, παρά τις εκάστοτε καλές διαθέσεις των υπευθύνων μας, κάθε χρόνο, επί πολλά χρόνια χάνει σταθερά, από ένα μέρος της αγοραστικής του δυνατότητος.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ο Πρόεδρος πρόβλεψε πως ακόμα είμαστε στην αρχή της μεγαλειώδους (όπως ακριβώς την χαρακτήρισε), διαδρομής μας, εφ’όσον θα συνεχίσουμε να τιμούμε, και να μην θεωρούμε ως γνωρίζοντα …λιγότερα από εμάς, τον τουρίστα-επισκέπτη μας.

Από το τραπέζι της Παράταξης του Προέδρου «πέρασε» ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η νίκη της Παράταξής του πρέπει να θεωρείται βέβαιη με όσα αρνητικά συμβαίνουν στην ολιγαρχική Αρχή».

Επισης παρακάθισε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Βαλλιανάτος, ο οποίος τόνισε ότι παρά τη θετική συμβολή του βουλευτή Παναγή Καππάτου θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και βλέπει ως νέο βουλευτή έναν εκ των Νικόλα Φαραντούρη και Σπύρο Γαλιατσάτο. Επίσης ανέφερε ότι θεωρεί ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα ξανακερδίζει το Δήμο Αργοστολίου και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

Ε.Σ.