Ψεύτης με …πατέντα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ολιγάρχης δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς ντοκουμέντο από την Πολεοδομία δικαιώνει απόλυτα τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ανουσάκη, δείχνοντας ότι εκδίδονται κανονικά οι προεγκρίσεις αδειών στα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Συνεπεία δε αυτού του “θολού” σκηνικού στην Πολεοδομία Αργοστολίου οι άδειες για τα συγκεκριμένα ακίνητα έχουν «κολλήσει» σε μεγάλο ποσοστό κι ο δήμαρχος αρνείται να παρέμβει δραστικά οπότε πολλοί ιδιοκτήτες και μηχανικοί είναι σε απόγνωση.

Για το καυτό αυτό θέμα, η Παράταξη Ανουσάκη εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο «Η» της Τρίτης (21/3) με την καταγγελία Ανουσάκη για τον δήμαρχο

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΟΜ (ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ) ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ.

Απόλυτη δικαίωση της παράταξής μας που από την πρώτη στιγμή ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία πως τάχα «δεν εκδίδονται άδειες στην εκτός σχεδίου περιοχή σε ακίνητα που έχουν πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο μη κυρωμένο λόγω της απόφασης 176/2023 του Στε για περίπτωση στην Πάτμο».

Το έγγραφο της Πολεοδομίας που διαψεύδει τον …προϊστάμενο της δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο!

Στις 14/3/2023 εκδόθηκε από την ΥΔΟΜ (Πολεοδομία) Αργοστολίου η επισυναπτόμενη προέγκριση άδειας δόμησης για ακίνητο στα Σπαρτιά με πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο μη κυρωμένο (διαχειριστής της αίτησης το τεχνικό γραφείο του κυρίου Σταύρου Τραυλού).

Κατόπιν των παραπάνω γίνεται σαφές και αυταπόδεικτο ότι πλέον ουδέν γραφειοκρατικό ή νομικό πρόβλημα υφίσταται γι’ αυτές τις περιπτώσεις και ορθά εξεδόθη η σχετική προέγκριση όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ΥΔΟΜ (Πολεοδομίες) της Περιφέρειάς μας (Ζακύνθού, Λευκάδας, Κέρκυρας).

Επομένως ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτος υποχρεούται άμεσα να συμμορφωθεί με αυτό που του ζητήσαμε στην αρχική μας παρέμβαση επί του θέματος και να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ (Πολεοδομίας) Αργοστολίου με την οποία να δίδεται τέλος στην όλη φημολογία που έχει «μπλοκάρει» την ανάπτυξη των νησιών μας.

Για την παράταξη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»

– Νίκος Ανουσάκης

Θ. Μιχαλάτος
Ν. Ανουσάκης