Μέσα στον βαρύ πονοκέφαλο που έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών επιβαρύνεται και με προεκλογικούς πονοκεφάλους, όπως το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» για τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «προστάτη των τραπεζών και των funds, που κυνήγησε δικαστικά μία αποβιώσασα καρκινοπαθή και την οικογένειά της για να βγάλει το σπίτι τους στο σφυρί»!

Το δημοσίευσμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» για τον βουλευτή Παναγή Καππάτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα υπόθεση με τον βουλευτή Παναγή Καππάτο έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα το κλίμα εναντίον του, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που απασχολεί την Κυβέρνηση με αρνητικές ενέργειες, ενώ σε μιά παρόμοια υπόθεση, παλαιότερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να «καθαιρέσει» τον Π. Καππάτο από εισηγητή για το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές και να βάλει στη θέση του τον βουλευτή του Νομού Ροδόπης και τ. υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς εξετάζεται τώρα η περίπτωση να «καθαιρεθεί» ο Π. Καππάτος από υποψήφιος βουλευτής, όπως έγινε προεκλογικά στις προηγούμενες εκλογές, που ο Κυρ. Μητσοτάκης έβγαλε από εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές τους Παύλο Παπαδάτο και Μπάκη Λυκούδη και επέλεξε για υποψήφιο βουλευτή τον Π. Καππάτο.

Βεβαίως, τώρα ο Καππάτος πρέπει, βάσει του καταστατικού της Ν.Δ., να οριστεί εκ νέου υποψήφιος βουλευτής «ως εξ οφίτσιο», δηλαδή ως εν ενεργεία βουλευτής. Ομως ο πρωθυπουργός είναι τόσο ενοχλημένος με τα «καμώματα» του Π. Καππάτου που μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθεί η τοπική μονοεδρική για την Ν.Δ., σχεδιάζει να επιλέξει ακόμα και εξ ολοκλήρου ανατροπή του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο Νομό μας, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές που βρέθηκε ξεφνικά οφελημένος ο Π. Καππάτος, ενώ τώρα ενδέχεται ο ίδιος να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίου.


Πανελλήνιος σάλος πάλι με τον Καππάτο!


Πανελλήνιος σάλος έχει δημιουργηθεί πάλι με τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, καθώς η αθηναϊκή εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» τον καταγγέλλει ως «προστάτη» των τραπεζών και των funds που «κυνήγησε δικαστικά αποβιώσασα καρκινοπαθή και την οικογένειά της για να βγάλει το σπίτι τους στο σφυρί».

Το κείμενο της αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρει τα ακόλουθα:

Ακόμα ένα ακριβοπληρωμένο κοράκι που λειτουργεί υπέρ των τραπεζών και των funds έχει περάσει τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο λόγος για τον Παναγή Καππάτο, τον βουλευτή Κεφαλληνίας της Ν.Δ., ο οποίος έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν αποδεδειγμένα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.

Το πρωτοσέλιδο που αφιέρωσε η «Κυρ. Δημοκρατία» στον βουλευτή Παναγή Καππάτο

Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κύριος Καππάτος, όντας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν έχει σταματήσει να εκπροσωπεί funds και δανειστές εις βάρος των δανειοληπτών. Μάλιστα, ικανοποιώντας τις πλέον αντικοινωνικές ορέξεις των εντολοδόχων και εργοδοτών του, δεν διστάζει να δίνει μάχες και να βάζει την υπογραφή του σε κατασχέσεις κατοικιών ανθρώπων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει στο φως μια νέα υπόθεση κατάσχεσης σπιτιού από fund, το οποίο εκπροσωπούσε ο περιβόητος πλέον βουλευτής της Ν.Δ. Η υπόθεση αυτή έλαβε χώρα το 2021 και μάλιστα στην εκλογική του έδρα, την Κεφαλλονιά, αποδεικνύοντας με τον πλέον ωμό τρόπο πως ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι κυριολεκτικά αδίστακτος.

Η εν λόγω απόφαση (51/2021) είναι του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) και αφορά έφεση τράπεζας εναντίον παλαιότερης δικαστικής απόφασης, με την οποία είχαν ρυθμιστεί οι δανειακές οφειλές υπερχρεωμένης καρκινοπαθούς εμπόρου, παρέχοντας προστασία στην κύρια κατοικία της οικογένειας. Η δανειολήπτρια απεβίωσε ύστερα από άνιση μάχη με την ασθένεια και το σύνολο των χρεών πλέον βρέθηκε να βαρύνει τον χηρεύσαντα σύζυγό της και πατέρα δύο παιδιών. Τους δανειστές εκπροσώπησε και πάλι ο βουλευτής της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο βουλευτής Καππάτος έδωσε λυσσαλέα μάχη για να προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, ο κ. Καππάτος υποστήριξε ότι «ο αιτών προέβη στη σύναψη δανειακών υποχρεώσεων χωρίς να προκύπτει ότι την περίοδο εκείνη είχε συμβεί στη ζωή του κάποιο αιφνίδιο ή έκτακτο γεγονός ή σοβαρό πρόβλημα υγείας που να τον οδήγησε στον υπέρογκο δανεισμό, αλλά ανέλαβε δάνεια με σκοπό να απολαύσει υλικά αγαθά, αφού δεν αποδεικνύεται ότι κάλυψε έκτακτες ανάγκες με τα ποσά των δανείων που έλαβε, αλλά ούτε καν βασικές ανάγκες».

Μάλιστα, ο κ. Καππάτος, υπερασπιζόμενος τις τράπεζες και το fund, συνέχισε λέγοντας πως «ο συγκεκριμένος δανειολήπτης υπερέβη το μέτρο και τη σύνεση του μέσου καταναλωτή, μολονότι στο μέλλον θα αδυνατούσε να τα καλύψει, ή, τουλάχιστον, αποδεχόμενος πλήρως ως πιθανό αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής του και αψηφώντας τις συνέπειες».

Την ίδια ώρα ο βουλευτής-δικηγόρος απέδωσε στον δανειολήπτη και ενδεχόμενο δόλο, αναφέροντας: «Υπό τα περιστατικά αυτά, η υπαιτιότητά του είχε τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου, καθώς προέβλεψε το αποτέλεσμα αυτό της αδυναμίας πληρωμής των χρεών του ως πιθανό και το αποδέχτηκε, ενώ ο αιτών δεν περιήλθε σε μόνιμη αδυναμία από κάποιο έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός, αλλά εξαρχής προέβη σε απερίσκεπτη υπερχρέωσή του, συνάπτοντας δάνεια χωρίς να υπάρχει ανάγκη προς τούτο και ενώ γνώριζε το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής τους».

Οπως πληροφορούμαστε από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο νησί της Κεφαλλονιάς, ο βουλευτής Καππάτος έχει γίνει ο τρόμος και ο φόβος για χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. «Εφιάλτη» τον χαρακτήρισε άνθρωπος που γνωρίζει τη δράση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε χήρες, ούτε ορφανά, ούτε καρκινοπαθείς, ούτε απροστάτευτες καμαριέρες δεν γλιτώνουν από τη δικηγορική μανία του βουλευτή, που δεν διστάζει να κατηγορεί για δόλο -δηλαδή ότι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές- όλους τους δύσμοιρους συμπολίτες του που απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους».

Οταν δήλωνε στη Βουλή ότι δεν εκπροσωπεί τράπεζες

Σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και αλαζονείας, στις 26 Φεβρουαρίου του 2022 ο βουλευτής της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος υποστήριζε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ουδέποτε όσο είναι βουλευτής δεν έχει υπογράψει καμία κατάσχεση κατοικίας. Απαντώντας μάλιστα στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Καππάτος δεν δίστασε να βγει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε εκπροσώπησε τράπεζα σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. «Ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ταυτόχρονα ψήφισε την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων κάνουν κινήσεις εναντίον πλειστηριασμών. Αυτοί είστε, αυτά ψηφίσατε, μπράβο σας» είπε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Κοινώς, ο κ. Καππάτος αποδεικνύεται όχι μόνο κοινωνικά ανάλγητος και παθολογικά φιλάργυρος, αλλά και πολιτικός απατεώνας. Η σημερινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα-λάφυρο για μια κλειστή ομάδα ανθρώπων που βλέπουν την εξουσία ως μέσο πλουτισμού. Ο βουλευτής Καππάτος δεν είναι εξαίρεση. Είναι, δυστυχώς, ο κανόνας σε μια κοινοβουλευτική ομάδα γεμάτη στελέχη όπως ο Πάτσης, ο Χειμάρας, ο Μαντάς, ο Μαραβέγιας και η Νικολάου. Ανθρώπους δηλαδή που είδαν την εκλογή τους στη Βουλή ως εφαλτήριο ανέλιξης, πηγή εξουσίας και μέσο πλουτισμού.


Παν. Καππάτος: «Θα αναμετρηθούμε στο πεδίο της αλήθειας και του ήθους»


Για τον νέο σάλο που ξέσπασε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διάλεξαν την ημέρα της εθνικής επετείου:

  • Οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και τοπικά
  • Οι κρυπτόμενοι πίσω από δημοσιεύματα, μονίμως ανώνυμοι, αλλά γνωστοί στην τοπική κοινωνία κατασκευαστές αυτών των αθλιοτήτων
  • Έντυπα που έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια

Για να γράψουν ότι: «Ο Βουλευτής Καππάτος με τρόπο λυσσαλέο πήρε το σπίτι ασθενούσας συμπολίτισσας μας με πλειστηριασμό»

Δημοσιεύουν αποσπάσματα μιας δικαστικής απόφασης, που καμία σχέση δεν είχε με πλειστηριασμό, με τον αριθμό της απόφασης μάλιστα για να ενισχύσουν τη συκοφαντία τους. Δεν αναφέρουν καν σε τι αφορούσε η δίκη και ποιο ήταν το αποτέλεσμά της. Ήξεραν από την ίδια την δικαστική απόφαση, αλλά το απέκρυψαν, ότι:

  • Το δάνειο της αιτούσας τότε συμπολίτισσας μας υπήχθη στον νόμο Κατσέλη γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου
  • Κανένας πλειστηριασμός ΔΕΝ έγινε και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει αφού το δάνειο καλύπτετο από τις πρόνοιες της νομοθεσίας
  • Το ακίνητο βρίσκεται στην κυριότητα της οικογένειας, της θανούσας πλέον, εξαιρετικής και αλησμόνητης συμπολίτισσας μας

Μιλούν για «πλειστηριασμό» ακινήτου που δεν έγινε ποτέ!

Το ήξεραν, αλλά είναι αδίστακτοι!

Δεν πρόσβαλαν εμένα οι ψεύτες και συκοφάντες. Εμένα απλά με στοχοποίησαν για μια ακόμα φορά, όπως θα κάνουν και στο μέλλον.

Προσέβαλαν την μνήμη μιας αξιότιμης συμπατριώτισσας μας. Προσέβαλαν την τιμή μιας οικογένειας. Προσέβαλαν την αλήθεια.

Εμένα έχουν λόγους να με στοχοποιούν. Ξέρουν  στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα είμαι απέναντι τους σθεναρά. Στο πεδίο του ήθους και της αλήθειας θα αναμετρηθούμε και εκεί θα ηττηθούν.

Θα προσπαθήσουν να συκοφαντήσουν το τεράστιο έργο που έγινε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη αυτή την τετραετία. Αυτό προϋποθέτει ακύρωση της δικής μου παρουσίας.

Θα εκμεταλλευτούν και θα αξιοποιήσουν την συγκαλυμμένη δράση νοσηρών και νοσούντων συκοφαντών της τοπικής ζωής. Αυτούς που βλέπουν να έχουν μελλοντικό ρόλο μόνο μέσα από την προσβολή της δικής μου παρουσίας.

Αλλά ένα πολιτικό κόμμα που, λέει ότι, στοχεύει στην εξουσία και την διακυβέρνηση της χώρας, δεν μπορεί να υιοθετεί αυτές τις αθλιότητες χωρίς όριο, χωρίς έλεγχο και χωρίς κρίση.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και της κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα ανακαλέσει το συκοφαντικό δημοσίευμα-ανακοίνωση; Θα αναγνωρίσει ότι λαθεμένα εγκλωβίστηκε σε ένα κατασκευασμένο δημοσίευμα; Θα κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνδέει με τον τοπικό συκοφάντη;

Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα διαχωρίσουν την θέση τους από αυτά τα δημοσιεύματα; Θα αρνηθούν να ταυτιστούν με τους συκοφάντες;

Οι θεσμοί όπως εκπροσωπούνται; Τα κόμματα στο σύνολο τους, οι υποψήφιοι γενικά θα πάρουν θέση ή θα κρατήσουν αποστάσεις θεωρώντας ότι δεν τους αφορά αυτή η χυδαία συκοφαντική συμπεριφορά;

Όσοι καλόπιστα αναδημοσίευσαν αυτά τα ελεεινολογήματα θα τα ανακαλέσουν ή θα οχυρωθούν πίσω από την «Ελευθερία του Τύπου» που όμως δεν υπάρχει, αν δεν συνοδεύεται από την αλήθεια;

Την επόμενη φορά περιμένω ό,τι έχουν να πουν για το πρόσωπό μου οι συκοφάντες, να το κάνουν με ονοματεπώνυμο και όχι κρυπτόμενοι πίσω από ανώνυμα ιστολόγια και δημοσιεύματα, λαμβάνοντας έτσι και την ευθύνη των συνεπειών των συκοφαντιών τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης