Συνελήφθησαν προχθές τρεις αλλοδαποί στο λιμάνι της Κυλλήνης κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο ερχόμενοι από τον Πόρο, οι οποίοι επί 8 σχεδόν μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι προχθές, είχαν διαρρήξει 18 εκκλησίες στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από το τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου για την δράση των δραστών, καθώς και τον εντοπισμό του ΙΧ που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, προχθές το πρωί συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα διέρρηξαν 7 εκκλησίες σε Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα αφαιρώντας τάματα, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας, μόνιμοι κατοικοι Ζακύνθου, ηλικίας 39, 35 και 27 ετών, οι οποίοι κατά το τελευταίο 8αμηνο μετέβαιναν στην Κεφαλονιά διαπράττοντας τις διαρρήξεις των εκκλησιών και επέστρεφαν στην Ζάκυνθο.

Προχθές το πρωί άνδρες του τμήματος Ασφαλείας και αφού είχαν εντοπιστεί οι δράστες, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής πόρος-Κυλλήνη και έθεσαν τους αλλοδαπούς σε παρακολούθηση, οι οποίοι, όπως αναφέρουμε παραπάνω, συνελήφθησαν κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Οι δράστες και το ΙΧ που κατασχέθηκε, μεταφέρθηκαν στην Κεφαλονιά από τους αστυνομικούς, όπου κατά τη διαδικασία έρευνας του ΙΧ βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χρηματικό ποσό 1.100 Ευρώ, τάματα και κοσμήματα, τα οποία κλάπηκαν από τις εκκλησίες και επιστράφηκαν στους ιερείς.

Προανανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν  στον Εισαγγελέα.

Σχετικά με την υπόθεση η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Είχαν αφαιρέσει πλήθος ταμάτων πιστών και χρήματα. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, τις πρωινές ώρες, χθες (10.04.2023), στην Κυλλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, -3- αλλοδαποί (ηλικίας 39, 34  και 27 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Αναλυτικότερα, μετά από άμεση αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, διαπιστώθηκε η δράση των ανωτέρω, οι οποίοι από το βράδυ της Κυριακής (9.4.2023) έως και το πρωί της Δευτέρας (10.4.2023), διέρρηξαν 7 Ιερούς Ναούς στην Κεφαλονιά (περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα), αφαιρώντας από τους 4 εξ αυτών, πλήθος ταμάτων, κοσμημάτων και το συνολικό χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Κατόπιν, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, οι 3 δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο Λιμάνι της Κυλλήνης, μετά την αποβίβασή τους από πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλληνίας-Κυλλήνη, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από το νησί της Κεφαλονιάς.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα, μέρος των οποίων επιστράφηκε στους εφημέριους των Ιερών Ναών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις παραπάνω παράνομες ενέργειες τους.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων δραστών σε 11 επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην Κεφαλονιά οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2022 αφαιρώντας από τους 10 εξ αυτών τάματα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.