Με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη έγιναν χθες τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και της Κεντρικής Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, στον παλιό χώρων των Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου μας.

Οι εργασίες κατασκευής και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός, προϋπολογισμού περίπου 1.500.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από τη Δωρεά του Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Αποστολάτος, οι ιερείς Χαράλαμπος Χαρίτος και Κωνσταντίνος Τζουβέκας.

Χαιρετισμούς για τη λειτουργία των νέων Τμημάτων απέδωσαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μαρτίνης, η κ. Καλυψώ Νομικού ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γ. και Μ. Βεργωτή, ο βουλευτής κ. Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Κώστας Τσιμάρας και η εκπρόσωπος εργαζομένων στα ΤΕΠ κ. Φρόσω Κιένη-Κουρκουμέλη.

Μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ζωή Μοσχονά, η αντιδήμρχο Δήμου Αργοστολίου κ. Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου κ. Νίκος Βαλλιανάτος, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο διοικητής του ΔΙΕΚ Νοσηλευτών και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων κ. Νίκος Μοντεσάντος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Φισφής, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Διονύσης Γαρμπής, η Ειδική Σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου σε θέματα Τουρισμού κ. Μαρίνα Βεργωτή, ο κ. Παναγής Βεργωτής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου κ.ά.

Τα νέα Τμήματα θα λειτουργήσουν περίπου σε ένα μήνα.

 

(Φωτό: ekefalonia.gr)