Αρνητική εξέλιξη και μεγάλη «ζημιά» για την Κεφαλονιά και τον στίβο, η αναβολή του Διεθνούς μίτινγκ «Βεργώτεια 2023», το οποίο είχε προγραμματισθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να διεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 13 του φετινού Μάη.

Οπως αναφέρει το sportsthea, δυστυχώς φέτος δεν θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως τον Ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου, αλλά και εκτός της χώρας.

Ο λόγος η πολύ κακή κατάσταση του ταρτάν του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να αντικατασταθεί μέσα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από την Π.Ι.Ν. πριν από 2 χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει δημοπρατηθεί ακόμη.

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο των αγώνων κ. Νίκο Μεταξά, ο οποίος εμφανώς στεναχωρημένος με αυτή την εξέλιξη μας ανέφερε:

«Το Μίτινγκ αναβαθμίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2022 μετά και από τη μεγάλη επιτυχία των περυσινών αγώνων.

Τότε υπήρχε η αίσθηση ότι το έργο της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα θα προχωρούσε γρήγορα. Στη χειρότερη περίπτωση υπολογίζαμε ότι θα μπορούσε γίνει ο αγώνας ακόμα μια φορά στο παλιό ταρτάν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο συναντήθηκα στην Αθήνα με τον υπεύθυνο αγώνων του ΣΕΓΑΣ και τον Πομάσκι, οι οποίοι μου απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να γίνουν τα «Βεργώτεια» στο Αργοστόλι, αν δεν φτιαχτεί το ταρτάν, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού.

Μας πρότειναν αλλαγή ημερομηνίας (αν τα πράγματα κινηθούν γρήγορα θα μπορούσαν να γίνουν τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ τον Σεπτέμβρη) ή αλλαγή έδρας.

Συγκεκριμένα να γίνει ο αγώνας στην Πάτρα, κάτι που δεν θεωρήσαμε καλή επιλογή.

Αν βέβαια τρέξουν οι διαδικασίες θα μπορούσαμε να κάνουμε τα Βεργώτεια τον Σεπτέμβρη του 2023. Αυτός είναι ο αρχικός στόχος!

Το σημαντικό είναι να γίνει το ταρτάν και να έχουμε ένα πιστοποιημένο στάδιο.

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από πρωταθλητές από όλη την Ευρώπη.

Το τελευταίο Ε-mail για δήλωση συμμετοχής αθλητών το έλαβα από τη Νιγηρία.

Επίσης υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από συλλόγους από Αθήνα που θέλουν να φέρουν σαν εκδρομή παιδιά για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Αλλά και οι συνδιοργανωτές μας ή Περιφέρεια, ο Δήμος, η ΠΕΔΙΝ και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βεργωτή ο Γεράσιμος Βεργωτής καθώς και οι χορηγοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχόμαστε σύντομα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του ταρτάν και τον Σεπτέμβρη ή στην χειρότερη περίπτωση του χρόνου να παρακολουθήσουμε αγώνες υψηλού επιπέδου».