Πανελλήνια διάσταση έχει πάρει το θέμα με τα 110.000 Ευρώ του αποθεματικού του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, που «εξαφανίστηκαν» επί θητείας Καππάτου.

Το όλο ζήτημα προσπάθησε να το υποβαθμίσει χθες ο νυν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββας Σαββαογλου, που σε ανακοίνωση του, χωρίς να λέει τίποτα επί της ουσίας του θέματος με στοιχεία.

Επειδη όμως το θέμα είναι τεράστιας ηθικής σημασίας κι επειδή πολλά έχουν γραφτεί, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς βρίσκεται η «κρυμμένη» αληθεια, μένει μόνο μια λύση για τον νυν Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββα Σαββαόγλου: Να δημοσιεύσει τα Πρακτικά των επίμαχων Γενικών Συνελεύσεων, τις τοποθετήσεις των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς επί του θέματος και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με την οποία «έκλεισε» το θέμα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριε Σαββαογλου Και τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία.

Σχετικά με την υπόθεση του παλιού σκανδάλου στο τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο, ο σημερινός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάββας Σαββαόγλου εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα της 1/5/2023 στον ιστότοπο «Εφημερίδα Κεφαλονιά» το οποίο αβασάνιστα και ανερυθρίαστα προσπαθεί να εμπλέξει στο αήθες πολιτικό παίγνιο που βιώνουμε τελευταία τον Δικηγορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας, για γεγονότα που αφορούν σε χρόνο προγενέστερο, πέραν της επταετίας, εκπορεύεται από κίνητρα που καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια ούτε και με το συμφέρον του Συλλόγου και των μελών του.

Τα όσα αναφέρονται δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Όσο δε με αφορά, οφείλω να ενημερώσω τους εμπνευστές και συντάκτες του δημοσιεύματος ότι στην πρώτη εκ των αναφερόμενων Γενικών Συνελεύσεων αποχώρησα πριν την ολοκλήρωσή της, στη δε δεύτερη δεν ήμουν καν παρών, όπως αυτά προκύπτουν από τα Πρακτικά των σχετικών Γ.Σ. Είναι συνεπώς παντελώς ψευδή και συκοφαντικά και τα για εμένα αναφερόμενα.

Για πρώτη και τελευταία φορά απευθύνω έκκληση αλλά και αυστηρή προειδοποίηση προς όλους να μην εμπλέξουν ξανά, πρώτιστα το Σύλλογο του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω, τα μέλη του και ακόλουθως το πρόσωπό μου στις προσωπικές, πολιτικές ή οποίες άλλες επιδιώξεις και σκοπιμότητές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση και η απάντησή μου δεν θα είναι σε επίπεδο διάψευσης αλλά σε εντελώς διαφορετικό.

Σάββας Π. Σαββαόγλου

Πρόεδρος 

Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης