Σε καταιγίδες, αλλά και στη …σκιά του παλαιού σκανδάλου στο Δικηγορικό Σύλλογο, έπεσε χθες ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Κεφαλονιά.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο νησί μας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος, Ναπολέων Μαραβέγιας και Σμαράγδα Σαρδελή και στελέχη του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υποψήφιο βουλευτή Ναπολέοντα Μαραβέγια στο φέρι της γραμμής Αργοστόλι-Ληξούρι

Αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Ληξούρι με το φέρι της γραμμής (βλ. σελίδα 2), ενώ αργότερα επέστρεψε στο Αργοστόλι, όπου στο καφέ «Via Vallianou» απέναντι από το Διοκαστήριο και τόνισε ότι: «Σήμερα υπάρχει μόνο μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης: Η Νέα Δημοκρατία ισχυρή και νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Το δίλημμα είναι απλό, είπε ο πρωθυπουργός, «αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της προκοπής, της περαιτέρω περικοπής φόρων, της αύξησης των συντάξεων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, των επενδύσεων ή αν θα γυρίσουμε σε μια περιοχή υπερφορολόγησης, δανεικών που θα ξεπληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν θα έχουμε προστατευμένα σύνορα ή αν θα ξαναγίνουμε ξέφραγο αμπέλι».

«Μας έτυχαν πολλά, είμαι όμως περήφανος, γιατί κρατήσαμε την χώρα ασφαλή, το τιμόνι της χώρας σταθερό», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«O χάρτης θα είναι συνολικά γαλάζιος. Θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις και εκεί που δεν ήμασταν πρώτοι στις προηγούμενες εκλογές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό κατά την περιοδεία του συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Παναγής Καππάτος, Ναπολέων Μαραβέγιας και Σμαράγδα Σαρδελή, η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, σε Κεφαλονιά και Σάμο η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρή.

Ο Γ. Παπαναστασάτος

Σχετικά με το παλιό σκάνδαλο στο Δικηγορικό Σύλλογο που ανεφύη πρόσφατα, ο δικηγόρος και μέλος της Παράταξης Ανουσάκη Γεράσιμος Παπαναστασάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σάββα Σαββαογλου, με την ιδιότητα του Δικηγόρου και μονο και επειδη δεν ανεχομαι την διαστρεβλωση της αληθειας και μιας και ομιλείτε στο όνομα των συναδέλφων μας, απαντήστε μας σε τρία ερωτηματα:

Α) Είναι η όχι αλήθεια οτι οι Γενικές Συνελεύσεις που αναφέρεστε, στην μια εκ των οποίων δεν πήγατε καν και στην άλλη φύγατε ως «Πόντιος Πιλάτος», έγιναν επειδή ο Σύλλογος είχε φτάσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και δεν είχε να πληρώσει ούτε την γραμματέα του Συλλόγου??

Β) Ποιος είχε την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου εξαιτίας των πράξεων και των παραλειψεων του οποίου ο Σύλλογος σχεδόν χρεοκόπησε τότε?

Γ) Γιατι δεν δημοσιευετε τα πρακτικα των δυο συνελευσεων ωστε να φανει ολη η αληθεια??

Γερασιμος Παπαναστασατος

– μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνιας