Στο πόδι οι Πυλαρινοί ζητάνε πολιτική λύση και συνάντηση με τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ή και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να μην κλείσει η διάσημη παραλία μας για τις …νυχτερίδες και να λειτουργήσει κανονικά όπως πέρσι. Δύο έκτακτες συναντήσεις Παρασκευή (στα Διβαράτα) και Σάββατο (στο γραφείο της βουλευτού).

Νέος συναγερμός έχει σημάνει για την διάσημη παραλία μας τον Μύρτο, ο οποίος μετά από τόσες παλινδρομήσεις και μαλα…κύες για τις νυχτερίδες, κινδυνεύει να μείνει φέτος χωρίς ομπρέλες, χωρίς ξαπλώστρες και χωρίς καντίνα, εν ολίγοις, να μη λειτουργήσει!

Oι κάτοικοι της Πυλάρου είναι και πάλι στο πόδι ζητώντας άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα και το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής συνήλθε στα Διβαράτα το Τοπικό Συμβουλιο του Χωριού, όπου συζήτησε ως πρώτο και κυριότερο θέμα το Μύρτο. Κατά τη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μάκης Αλεσσανδράτος ανέφερε ότι ο Μύρτος δεν μπορεί να λειτουργήσει φέτος λόγω του ότι ο νόμος δεν επιτρέπει η καντίνα να είναι εντός της αιγιαλού.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι μπορεί να μπουν ομπρέλες χωρίς να εισπράττει χρήματα ο Δήμος, ενώ ο ναυαγοσώστης και οι τουαλέτες θα λειτουργήσουν κανονικά.
Oι κάτοικοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αργύρη Γασπαρή, ζήτησαν να λειτουργήσουν όπως και πέρισυ η καντίνα, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες, ενώ κατηγόρησαν τον κ. Αλυσανδράτο ότι δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα του Μύρτου και ότι σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.

Επίσης συστάθηκε Επιτροπή για τον Μύρτο που θα επιβλέπει τις εξελίξεις και να είναι παρούσα σε ενδεχόμενες συναντήσεις στα Υπουργεία στην Αθήνα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο δ.σ. Πυλάρου και πρόεδρος του OΚΑΠ Μιχάλης Γάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δ.σ. κ. Διονύσης Αραβαντινός και κάτοικοι της περιοχής.

* Συνάντηση στο γραφείο της βουλευτού

Στη συνέχεια οι κάτοικοι των Διβαράτων ζητήσανε συνάντηση για το καυτό θέμα του Mύρτου με τη βουλευτή κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου, με την οποία είχαν συνάντηση το μεσημέρι του Σαββάτου, με κύρια απαίτηση να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα του Mύρτου, ώστε η παραλία μας να λειτουργήσει κανονικά.

Kατά τη συνάντηση, αφού τέθηκαν τα θέματα του Προεδρικού Διατάγματος και της νομοθεσίας που φαλκιδεύουν τη λειτουργία του Mύρτου, οι κάτοικοι των Διβαράτων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Aργύρη Γασπαρή, ζήτησαν πολιτική λύση κλείνοντας ραντεβού με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Tσιρώνη, κάτι που ανέλαβε να κάνει η βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Eπιπλέον, οι κάτοικοι ζήτησαν και ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Aλέξη Tσίπρα, καθώς και να προχωρήσει η νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον Mύρτο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην παραλία.

Στη συνάντηση με τη βουλευτή πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος κ. Aλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Γεράσιμος Aλυσανδράτος, ο δ.σ. Πυλάρου και πρόεδρος του OKAΠ κ. Mιχάλης Γάκης, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τις Παραλίες κ. Nίκος Παπαδάτος, ο αντιδήμαρχος Tουρισμού κ. Eυάγγελος Kεκάτος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Tαμείου κ. Γιώργος Tζωρτζάτος, ο δ.σ. της Aνεξάρτητης Eνωμένης Kεφαλονιάς κ. Διονύσης Aραβαντινός, η Eπιτροπή για τον Mύρτο κ.ά.

myrtos-1
Ενσταντανέ από τη συνάντηση στο γραφείο της βουλευτού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για το Μύρτο (Φωτό e-kefalonia).
MYRTOS
Η διάσημη παραλία μας
H βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου
H βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου