Ο επιχειρηματίας, τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και στέλεχος της Παράταξης Ανουσάκη Γιώργος Τζωρτζάτος, απηύθυνε την ακόλουθη επιστολή προς το δήμαρχο Αργσοτολίου και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλο Μιχαλάτο:

Κύριε Δήμαρχε,

Στη χθεσινή σας συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφερθήκατε στα πεπραγμένα μου, όταν ήμουν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Εάν δε σας έχει ενημερώσει το υπαλληλικό προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου, θα ήθελα να σας ενημερώσω εγώ προσωπικά για το έργο που πραγματοποίησα κατά τη διάρκεια της σύντομης, αλλά παραγωγικής θητείας μου, η οποία δε διήρκησε πάνω από 1,5 χρόνο.

1ον) Νοικοκύρεψα τα οικονομικά και φρόντισα να εισπραχθούν λιμενικά τέλη από τα γιότ αναψυχής.

2ον) Εφάρμοσα μέτρα ηλεκτρονικής είσπραξης, δυνατότητα που δεν υφίστατο τότε σε καμία περιοχή της Ελλάδας.

3ον) Εκπόνησα Μελέτη και δημοπράτησα την παραλία των Λεγατάτων.

Στη συνέχεια, εκπόνησα Μελέτη για την αποκατάσταση του Πόρτο στο Ληξούρι.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ήταν ενιαίος Δήμος Κεφαλλονιάς και όχι Αργοστολίου. Ομοίως, διενήργησα Μελέτη για την αποκατάσταση και την πλακόστρωση στο Φισκάρδο. Παρότι ήταν περιοχή διατηρητέα ως παραδοσιακός οικισμός, εσείς φροντίσατε να ρίξετε τσιμέντο. Λες και πρόκειται για εμπορική προβλήτα και όχι για τουριστική.

«Εκμεταλλευθήκατε το Λιμενικό Ταμείο, κάνοντας απευθείας αναθέσεις σε οικείους προς εσάς για ψηφοθηρικούς λόγους».

Θ. Μιχαλάτος
Γ. Τζωρτζάτος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, πραγματοποίησα Μελέτη για την πεζοδρόμηση στην παραλία της Σάμης και το σπουδαιότερο όλων ήταν η ανάθεση περιβαλλοντικής μελέτης για το λιμάνι του Πόρου στον κο Λευτέρη Ρουχωτά, μετά από δωρεά του τοπογραφικού για αιγιαλό και παραλία στην Κτηματική Υπηρεσία για να προχωρήσει άμεσα η έκδοση master plan για το λιμάνι στον Πόρο. Μετά από 4 χρόνια εσείς τί πράξατε για αυτό το θέμα;

Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από μικρότερα έργα, των οποίων η απαρίθμιση δεν είναι εφικτή, γιατί είναι ανεξάντλητα. Τα δε κόστη των έργων αυτών ήταν κάτω από το 50% του κόστους των δικών σας αναθέσεων.

Η δε είσπραξη των λιμενικών τελών επί των ημερών σας φροντίσατε, να ανατεθεί σε άτομα που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ υπήρχε ρητός κανόνας, αυτοί που θα ασχολούνται με την είσπραξη να μην έχουν σχέση με τον τουρισμό, ώστε να μη λειτουργούν προς άγρα πελατών.

Εκμεταλλευθήκατε το Λιμενικό Ταμείο, κάνοντας απευθείας αναθέσεις σε οικείους προς εσάς για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η δε είσπραξη των λιμενικών εσόδων του Λιμενικού Ταμείου, μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται και εάν έχουν εισπραχθεί παλαιές οφειλές;;

Σχετικά με την αναφορά έργων που αφορούν στον τουρισμό εκ μέρους μου και την επικινδυνότητα αυτών ,σας έχω αναφέρει πάμπολλες φορές ότι η στροφή στα Ζόλα, είναι άκρως επικίνδυνη για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Εδώ και 4 χρόνια δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου. Προσπαθήσατε να μιμηθείτε επιτυχημένους δημάρχους άλλων περιοχών. Όμως, αυτοί είχαν όραμα για τον τόπο τους. Το δικό σας οραμα ποιο είναι;; Καλό είναι, να μη λησμονείτε ότι “οι μίμοι ποτέ δεν είναι αυθεντικοί”.

Μετά τιμής,

Γιώργος Τζωρτζάτος

Στέλεχος της παράταξης

“Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”