«Η Κεφαλονιά τελευταία σε αφίξεις! Σε 4 χρόνια ο Θεόφιλος Μιχαλάτος κατάφερε να καταστρέψει όσα χτίσαμε με κόπο τόσα χρόνια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά», επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και επίσημα αυτό που βιώνουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού στο νησί μας τους τελευταίους 2 μήνες.

Η Κεφαλονιά είναι τελευταία σε αφίξεις στο Ιόνιο και είναι ο μόνος προορισμός που σημείωσε πτώση σε σχέση με πέρυσι.

Με απλά λόγια, η Κεφαλονιά τους 2 πρώτους μήνες της τουριστικής σαιζόν ήταν άδεια.

Εστιατόρια, βίλλες, ξενοδοχεία, καφετέριες, εμπορικά μαγαζιά και κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα του νησιού μας που στηρίζεται στον Τουρισμό, δέχθηκε σοβαρό πλήγμα και όλα δείχνουν ότι δεν αρκούν οι επόμενοι μήνες για να ανακάμψουν από αυτή τη ζημιά.

Φυσικά ο άνθρωπος που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση, ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δηλώνει ΜΗ υπεύθυνος. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν φταίω…

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού από την άλλη είναι άφαντος και οι πολυδιαφημιζόμενες ενέργειες για τον Τουρισμό από τα ΜΜΕ του Δημάρχου είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, στο μοτίβο του σανού που ταΐζει τους δημότες ο κ. Μιχαλάτος 4 χρόνια τώρα.

Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία στρατηγική από πλευράς Δήμου, η Κεφαλονιά στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν αρκεί…

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» και εγώ προσωπικά είχαμε τον Τουρισμό προτεραιότητα και μοχθούσαμε για να έχουμε κάθε χρόνο αύξηση, κάθε χρόνο βελτιωμένο τουριστικό προϊόν, κάθε χρόνο μία καλύτερη οικονομική χρονιά για τον κόσμο.

Η προκλητική αδιαφορία του κ. Μιχαλάτου επί 4 χρόνια να ασχοληθεί σοβαρά με τον Τουρισμό οδηγεί με μαθητική ακρίβεια την Κεφαλονιά στα βράχια.

Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα…

Αλέξανδρος Παρίσης

Ισχυρή Κεφαλονιά