Βουϊζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ότι η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της πρότεινε μεγάλη και υπεύθυνη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Από την πλευρά της περιφερειάρχη υπήρχε χθες «σιγή ιχθύος», αφού σε μιά τέτοια περίπτωση πρέπει να παραιτηθεί από το περιφερειακό της αξίωμα.

Ρόδη Κράτσα-Όλγα Κεφαλογιάννη

Σ’ αυτή την περίπτωση, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου θα εκλέξει νέο περιφερειάρχη για να οδηγήσει τα πράγματα μέχρι τις εκλογές.

Σε δεύτερο επίπεδο η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει το νέο επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη (άνδρα ή γυναίκα) Ιονίων Νήσων, για τις επερχόμενες εκλογές.

Στο μεταξύ χθες υπήρχαν πληροφορίες ότι για περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κατέρχεται και η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, πράγμα που όμως δημιουργεί ασυμβίβαστο με το τωρινό αξίωμά της.

Πρόσφατα η Ρόδη Κράτσα συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανακοίνωσε επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα, μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Τέλος, στην Κεφαλονιά έκανε χθες περιοδεία ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, τ. δήμαρχος Κέρκυρας και τ. Κερκυράρχης, συνοδευόμενος από τον τ. αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή.