Σε μια μεγάλη εκδήλωση με παλμό κι ένταση προχώρησε την Κυριακή το βράδυ η Παράταξη «Δήμος Αργοστολίου-Παρόν και Μέλλον» κι ο επικεφαλής Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ανακοίνωσε την κάθοδο μαζί του εν ενεργεία Προέδρου της Θηνιάς Παναγής Κωνσταντάτου ως υποψηφίου για το κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Αργοστολίου, του πολιτικού μηχανικού Μπάμπη Νικατου (μεγάλη έκπληξη καθώς στις προηγούμενες εκλογές ο Μπάμπης Νικάτος ήταν θερμός υποστηρικτής του Θεόφιλου Μιχαλάτου), αλλά και του λιμενικού από τα Βλαχάτα Νίκου Χατζηγεωργίου, κάτι που ενισχύει ιδιαίτερα την παράταξη Ανουσακη στο χωριό του νυν Δημάρχου.

Η αίθουσα του καφέ «Ντα Κάπο» στην οποία δόθηκε η συνέντευξη Ανουσάκη γέμισε ασφυκτικά από στελέχη της Παράταξής του κι ειδικότερα το παρόν έδωσαν η Σιδηρά Κυρία της τοπικής Ν.Δ. Αθηνά Αυγουστατου, ο αρχιτέκτονας Παναγής Βασιλάτος, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Παπαναστασατος, ο πρώην Λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ελειου-Πρόννων Σπυρονικόλας Σολωμός, ο πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθους Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ο κεφαλονίτης δικηγόρος Αθηνών Σπύρος Ράνος, το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Αντ. Τρίτσης» Ανδρόνικος Λασκαράτος, η δικηγόρος Μέμη Θεοδωρακάτου, η φιλόλογος Ερατώ Αλυσανδράτου, η τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη, ο τοπογράφος Αντώνης Κατσιγιάννης, ο ελεύθερος επαγγελματίας από τα Σιμωτατα Αχιλλέας Θωμάτος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος τ. Δήμου Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος, ο τοπικός σύμβουλος Βαλεριάνου Άθως Χιόνης, η ελεύθερη επαγγελματίας από τον Πόρο Αθανασία Γκιάφη, το πρώην στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας Υψηλών Προσωπων Μαρίνος Καλογηράς, ο πρώην αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Γαλιατσάτος, ο τελειόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Ναυτικού Σαμουήλ Κρητικός, ο έμπορος Γεράσιμος Αραβαντινός, η έμπορος Φλωρεντία Ράνου, η δικηγόρος Πέρυ Ξυδιά, ο συνταξιούχος ΕΤΕ Ανθέμιος Ποταμιάνος, η ιδιωτική υπάλληλος Θεοδώρα Βαρδαραμάτου, καθηγητής Γεράσιμος Λώλος, ο καθηγητής Βαγγέλης Πολλάτος, ο μηχανολόγος Παύλος Βούλτεψης, ο συνταξιούχος κρατικός υπάλληλος Παναγιώτης Ιγγλέσης, ο δύτης Παναγής Χριστοφοράτος, ο πρώην λιμενικός Βασίλης Λορεντζάτος, ο υπάλληλος Γιάννης Βασιλόπουλος, ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Λάσση Γερασιμος Γαλιατσάτος, η παιδίατρος Αλεξία Βίντερ, ο πρώην εκδότης Μιλτιάδης Γεωργάτος, ο κτηνοτρόφος από τα Φάρσα Μπάμπης Λουκανάρης, η φιλόλογος Αμαλία Ανουσάκη, ο πρώην πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Μιχάλης Μαρκάτος, ο ελεύθερος επαγγελματίας από το Μαρκοπουλο Επίμαχος Παπαδάτος, η δασκάλα Λίνα Κόμη, ο ιδιωτικός υπάλληλος Μάκης Νιφοράτος από τα Ομαλά, η φιλόλογος Μαρίνα Μηνιάτη, η ιδιωτική υπάλληλος Ελένη Καπλανίδου κ.ά.

Αισθηση προκάλεσε η φορτισμένη παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ. του ΝΟΑ και τ. προέδρου της Δ.Κ. Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτου, ο οποίος μίλησε με ζεστά λόγια για την μεγάλη προσπάθεια από τους κανονικούς ανθρώπους του Δήμου Αργοστολίου να ανατραπεί το κύκλωμα Μιχαλάτου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου, φυσικοθεραπευτής Νίκος Παπαδατος, που έλειπε λόγω της παρουσίας του στην Αθήνα στην Ετήσια Συνέλευση Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, απέστειλε θερμό χαιρετισμό για τη εκδήλωση της Παράταξης Ανουσάκη, στην οποία είναι βασικό ιδρυτικό μέλος.

Επίσης, την στήριξή τους στην Παράταξη Ανουσάκη με την αποστολή δημοσίου χαιρετισμού τους, εξέφρασαν ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Αλέξης Μοσχονάς, ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης Παναγής Κοκόλης κι ο παρών Συμβολαιογράφος Ιθάκης Παναγής Μαρούλης, ενώ ο Νίκος Ανουσάκης δήλωσε πως η νίκη της Παραταξης στο Δήμο Αργοστολίου θα εγκαινιάσει μια νέα θετική κι ισότιμη συνεργασία με τους άλλους Δήμους των νησιών μας…

Τέλος, το παρόν έδωσαν και η οδοντίατρος Σοφία Σκουτελα, ο πρώην Διοικητής στην Αεροπορία Διονύσης Τσατραφίλιας, ο μηχανολόγος Κοσμάς Κατάνιας κ.α.

Εκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του παλιού διεθνή τερματοφύλακα Σωκράτη Κοψαχείλη, που κατάγεται από την μητέρα του από την Κεφαλονιά.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η κάθοδος του αυτοκινητιστή Αριστείδη Βαλλιανάτου στο τοπικό Συμβούλιο της Θηνιάς, κάτι που δημιουργεί «άλλο αέρα» στην Παράταξη Ανουσάκη στην περιοχή, που σε συνδυασμό με την κάθοδο του νυν προέδρου Παναγή Κωνσταντάτου, δίνει πλέον εκλογική υπεροπλία στην Παράταξη Ανουσάκη στην περιοχή, που θεωρείται μια κρίσιμη περιφέρεια.

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Ανουσάκης τόνισε ότι η Παράταξή του είναι πια βέβαιο πως στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα είναι η νικήτρια, καθώς διαθέτει την πολιτική και κοινωνική αφρόκρεμα, σε αντίθεση με το σύστημα Μιχαλάτου που είναι απλά ένας οικονομικός όμιλος διαπλοκής, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων πως βλέπει τις άλλες Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είπε πως «η μεν Παράταξη Παντελειου είναι αξιοπρεπής αλλά ασθενική, ενώ τα υπολείμματα της παλιάς Παράταξης Παρίση, ακόμα ψάχνουν για αρχηγό και τους προκαλώ να ανακοινώσουν αύριο το πρωί, αν μπορούν, ψηφοδέλτιο, όπως έπραξα εγώ, διαφορετικά τα απολειφάδια Παρίση θα καταγραφούν ως Παράταξη-φάντασμα».

Κλείνοντας ο Νίκος Ανουσάκης δήλωσε ότι «ο κόσμος βλέπει πως η Παράταξή του είναι η μόνη που έχει δυναμική ανατροπής του ολιγάρχη Μιχαλάτου, γιατί τον αντιπολιτεύεται φανερά, δημόσια, ρωμαλέα επί τέσσερα χρόνια, σε αντίθεση με άλλους που κρύβονταν και τώρα εμφανίζονται μόνο για ρόλους κι αξιώματα».