Η υγεία νοσεί στο Νομό μας και τα δεδομένα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο και στο Μαντζαβινάτειο είναι τραγικά.
Αυτό τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωση η Ένωση Καθηγητών.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Υγεία για όλο το λαό!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, σήμερα 8 Ιούνη, μέρα πανυγειονομικής απεργίας. Τα δεδομένα σε ΓΝΝ Αργοστολίου, σε όλες τις δομές υγείας στο Νομό είναι τραγικά και η σχολική υγεία ανύπαρκτη. Έχουμε εμπειρία από διακηρύξεις για προσλήψεις που επανειλημμένα παραπέμπονται στις καλένδες, ενώ σήμερα καν δε γίνεται λόγος για μόνιμους διορισμούς αλλά για προσωρινές εμβαλωματικές παρεμβάσεις, που κι αυτές αν δεν παρέμβει ο λαϊκός παράγοντας θα παραμείνουν λόγια.
Η υγεία δεν παίρνει αναβολές και η σημερινή υποστελέχωση σε ΓΝΝΑ και Μαντζαβινάτειο είναι εγκληματική. Η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, το ρεαλισμό του «πάτου» και τη συστηματική εξαπάτηση προκειμένου να χειραγωγήσουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να αποπροσανατολίσουν από το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι άλλο παρά οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν μέτρα που εμπορευματοποιούν την υγεία και την υποτάσσουν στο κέρδος. O λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όντας με μεγάλη συγκοινωνιακή δυσχέρεια, κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
* Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
* Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
* Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
* Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.
* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη που οργανώνουν το ΕΚΚΙ και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων την Πέμπτη 9/6, 8 μμ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Επίσης, θα συμμετάσχει στην παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, ώστε να συζητηθεί το θέμα της υγείας. Τέλος, θα δώσουμε κι εμείς όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει η κινητοποίηση στην Αθήνα για υγεία – σεισμόπληκτους τέλος Ιούνη – αρχές Ιούλη.

Αργοστόλι 08/06/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
O Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Η Γενική Γραμματέας
Ποταμιάνου Σοφία

nosokomeio color
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου
O πρόεδρος των Καθηγητών κ. Διον. Γεωργόπουλος
O πρόεδρος των Καθηγητών κ. Διον. Γεωργόπουλος