«Θέλουμε Δήμο για τους δημότες και όχι μιά παρέα ημετέρων, που δημιούργησε ο κρυμμένος στο γραφείο του δήμαρχος. Ηρθε η ώρα να πάμε μπροστά, να κλείσουμε τη “μαύρη τρύπα” που άνοιξε η σημερινή δημοτική αρχή».

Αυτά τονίζει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Αργοστολίου ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί δημότες του Δήμου Αργοστολίου, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον μας, το μέλλον του δήμου μας, του νησιού μας, της Κεφαλονιάς μας και να αποφασίσουμε σε ποια κατεύθυνση θα πάμε και με ποιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Τέσσερα χρόνια τώρα, ζούμε σε μια ακινησία. Στα έργα, στην ανάπτυξη του δήμου, στον τουρισμό, στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, στην αξιοποίηση της περιουσίας του, στην υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στην προσφορά και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε προς τους συμπολίτες μας και κυρίως στην επίλυση μικρών καθημερινών και σοβαρότερων προβλημάτων που έχουν σχέση με το δήμο μας.

Τέσσερα χρόνια απραξίας, χωρίς, να υλοποιηθεί έστω, ένα μεγάλο έργο από τη σημερινή διοίκηση, σε μια περίοδο μάλιστα που για πρώτη φορά, τόσα πολλά εκατομμύρια ήρθαν στο νησί μας από την κυβέρνηση, με τη στήριξη του βουλευτή μας, Παναγή Καππάτου.

Είδαμε μπαλώματα αντί έργα, ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχέδιο. Κλειστές παραλίες τον Ιούνιο, αντί ανοιχτές από την άνοιξη.

Η περιφέρεια, ο Πόρος, η Σκάλα, η Λειβαθώ, τα Ομαλά, παρέμειναν μακριά από το γραφείο του δημάρχου.

Κάποιες μικρές παρεμβάσεις μοιάζουν περισσότερο με …ελεημοσύνη, παρά επίδειξη ουσιαστικού ενδιαφέροντος.

Τέσσερα χρόνια, έχουμε μια δημοτική αρχή και ένα δήμαρχο που είναι κρυμμένος στο γραφείο του, ένα γραφείο που δημιούργησε παρέα “ημετέρων” με την οποία και συνεργάζεται.

Φίλοι και φίλες, ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω μας την τετραετία των “μπαλωμάτων”, να κλείσουμε τη “μαύρη τρύπα” της σημερινής δημοτικής αρχής και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, για το δήμο μας, για το νησί μας με την ”Ισχυρή Κεφαλονιά”.

Γι’ αυτό ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αργοστολίου, με τη βεβαιότητα ότι ο δήμος μας και η Κεφαλονιά μας θα προχωρήσουν με σταθερότητα στη νέα εποχή που έρχεται.

Θα δουλέψουμε με το όραμα και την ορμή των νεότερων στελεχών που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας αλλά και με την εμπειρία των παλαιότερων.

Θα δουλέψουμε ομαδικά, για ένα δήμο αξιόπιστο, αλληλέγγυο προς τους δημότες, που θα τους υπηρετεί και δεν θα τους βασανίζει.

Θα δουλέψουμε με μεγάλα έργα στην περιφέρεια του δήμου, στο οδικό δίκτυο μας, στις παραλίες μας, θα δουλέψουμε για να κάνουμε το δήμο μας ψηφιακά έξυπνο και το Αργοστόλι μας πιο όμορφο..

Θέλουμε ένα δήμο για τους δημότες και όχι για τους “ημέτερους”, θέλουμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια κι όχι πίσω από τα παράθυρα ενός γραφείου.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα, αφουγκραζόμαστε τους δημότες, μάθαμε από τα λάθη μας και τις παραλείψεις μας. Έχουμε την εμπειρία, το έχουμε αποδείξει με το έργο μας, έχουμε τη θέληση, έχουμε και το σχέδιο. Μαζί με τη συνεισφορά όλων σας και κυρίως των νέων μας, θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Promotion Keffalonia
06.03.2014
ITB Berlin

Απάντηση του δήμαρχου


Στην ανακοίνωση του κ. Αλ. Παρίση απάντησε ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέροντας τα ακόλουθα:

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

Μετά από αρκετούς μήνες κυοφορίας στην παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», λύθηκε ο γρίφος της διαδοχής και της νέας αφετηρίας για το μέλλον, με τον Αλέξανδρο Παρίση επικεφαλή εκ νέου, ως καταλληλότερου για την διεκδίκηση του Δήμου Αργοστολίου.

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, γιατί πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι η κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας.

Άφαντος βέβαια, στα τέσσερα χρόνια που παρήλθαν σε δράσεις, απόψεις κι εποικοδομητική κριτική, σε οτιδήποτε αφορά τα δημοτικά πράγματα, σήμερα υπόσχεται νέο ξεκίνημα.

Δεν θα υπενθυμίσουμε τώρα, στον Αλέξανδρο Παρίση, το πενιχρό ως ανύπαρκτο έργο του στα 9 χρόνια της θητείας του στον Δήμο Κεφαλονιάς και την παντελή εγκατάλειψη των υποδομών και της καθημερινότητάς μας, έχουμε χρόνο για αυτό.

Όμως, δε μπορούμε να μην του θέσουμε υπ’ όψιν, ώστε να μην υποπίπτει σε σφάλματα λόγω ασθενούς μνήμης, ότι στο Δήμο Αργοστολίου εκτελούνται ή έχουν συμβασιοποιηθεί έργα ύψους τουλάχιστον 45 εκατομμυρίων ευρώ, σε όλους τους τομείς και όλη την έκταση του Δήμου, τα οποία αναλυτικά θα τα εκθέσουμε στην εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα.

Εμείς, θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας δουλειά αντιπαρερχόμενοι τον παλαιοκομματισμό και τον παραγοντισμό, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για το 2019-2023 και ανανεώνοντάς την και μετά τον Οκτώβρη του 2023.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου