Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 3 έως 6 Αυγούστου 2023 έλεγχοι, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Νάξο και Πάρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις συνολικά σε 24 περιπτώσεις, ενώ σε 6 περιπτώσεις προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων στην Κεφαλονιά διαπιστώθηκε:

  • Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει τοποθετήσει 15 σετ ομπρελοκαθισμάτων στερούμενος σχετικής άδειας.
  • Σε εστιατόριο-beach bar, να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
  • Σε beach bar-καντίνα, η μη έκδοση 63 αποδείξεων, λόγος για τον οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας, ενώ επίσης δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού,
  • Σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση 9 αποδείξεων, ενώ επίσης δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού και
  • Σε καφέ-εστιατόριο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.