Το θράσος και ο εμπαιγμός είναι ατμός μικρών ψυχών. Ενημέρωση δημοτών για την κατάσταση των πτηνών στον Κούταβο.

Αγαπητοί φίλοι,

Εκπροσωπώντας πενήντα έναν συνδημότες μας με τους οποίους ζητούσαμε από τον Δήμο Αργοστολίου να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημά μας και τις προτάσεις μας για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη προστασία των ζώων αλλά και τον εξωραϊσμό της περιοχής του Κουτάβου, αντιμετώπισα πρωτόγνωρες καταστάσεις που περιγράφω παρακάτω:

Ιωάννης Κοσμάτος

Όπως φαίνεται το αίτημα μας παραδόθηκε στο αρμόδιο γραφείο πρωτοκόλλου στις 17.7.2023. Οι αποδέκτες ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικές παρατάξεις. Στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ένα δεκαήμερο δεν υπήρχε το θέμα προς συζήτηση. Σε ερώτημα του κ. Παντελειού, υποσχέθηκαν ότι θα εισαχθεί στο επόμενο Δ.Σ . Στο Δ.Σ που έλαβε χώρα στις 18/8/2023 πάλι το θέμα αυτό δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Σε ερώτηση πάλι του κ. Παντελειού και μετά τη δική μου παρέμβαση δήλωσαν με ότι δεν το έχουν λάβει στα χέρια τους και μετά την αντίδραση μου καταφέρθηκαν εναντίον των υπαλλήλων οι οποίοι φέρουν έχουν την ευθύνη για την μη παράδοση του εγγράφου, πράγμα που δεν είναι αλήθεια όπως θα δούμε, διότι αυτοί έκαναν τη δουλειά τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι παρατάξεις δεν έλαβαν ποτέ το έγγραφο αυτό. Θελήσαμε λοιπόν να διερευνήσουμε τη πορεία του εγγράφου και τη κατάληξη αυτού.

Όπως βλέπουμε από τα φωτοτυπημένα αποσπάσματα το έγγραφο υπάρχει στο πρωτόκολλο με προορισμό το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δ/νση Καθαριότητας. Από εκεί φαίνεται από το αρχείο του κλητήρα η σημείωση του αριθμού του εγγράφου και ο προορισμός. Είναι ολοφάνερο ότι εδώ υπάρχει απεριόριστο θράσος και εμπαιγμός Δήμαρχου, Προέδρου Δ.Σ προς του δημότες,δεν έχει διάθεση να ασχοληθούν με το θέμα, δεν υπάρχει το ελάχιστο ενδιαφέρει για τη τύχη των ζώων ούτε τη βελτίωση της οικτρής εικόνας που παρουσιάζει η περιοχή.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια και θα ενοχλούμε μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Αργοστόλι 21.8.2023

Ιωάννης Κοσμάτος

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

  • ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Αργοστόλι 17/7/2023

Αγαπητοί κύριοι,

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατάσταση στη περιοχή του Κουτάβου, όπου βρίσκεται ένας αριθμός πτηνων έχει λάβει τραγικές διαστάσεις. Η δυσωδία, η βρωμιά και οι αρρώστιες αποδεκατίζουν τα ζώα, απωθούν τους  περιπατητές και ντροπιάζουν το τόπο μας. Επιτέλους, θα πρέπει η δημοτική Αρχή και οι καθ’   ύλην αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα για τον εξωραϊσμό του χώρου, την ευζωία και την προστασία  των εγκαταβιούντων στο χώρο αυτό  πτηνών.

Οι παρακάτω δημότες οι οποίοι αγωνιούμε και συμμετέχουμε στο έγγραφο αυτό αίτημα  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων προτείνουμε:

  • Την τοποθέτηση κάλαθουαπορριμμάτων.
  • Καθαρισμό του χώρου μια φορά το μήνα.
  • Φροντίδα για τη πρόσβαση των ζώων σε νερό και τροφή. Η τοποθέτηση σταθερών δοχείων νερού και τροφής κρίνεται απαραίτητη καθώς θα περιορίσει τη εξάπλωση των τροφών σε όλη τη περιοχή. Αυτοί που επιθυμούν να ταΐσουν τα ζώα θα τοποθετούν  τα κατάλληλα τρόφιμα στα δοχεία αυτά
  • Η τοποθέτηση τεσσάρωνξύλινων οικίσκων που θα δίνουν  μια όμορφη εικόνα στο χώρο αυτόν  και θα προστατεύουν τα ζώα από τις καιρικές συνθήκες.
  • Κατάλληλη χαμηλή ξύλινη περίφραξη, ενταγμένη στο περιβάλλον, για τη προστασία των ζώων από διερχόμενα οχήματα και αδέσποτα τα οποία πληθαίνουν συνεχώς.
  • Φύτευση κατάλληλης θαμνώδους βλάστησης στο χώρο αυτό, ούτως ώστε να παρέχει την απαραίτητη προστασία στα ζώα και παράλληλα να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής του Κουτάβου, το μοναδικό φυσικό χώρο αναψυχής που διαθέτει ακόμη η πόλη μας.

Η έμπρακτη προστασία και φροντίδα των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος είναι  δείγμα Παιδείας ,Πολιτισμού και Ανθρωπιάς.

Με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος και θα ληφθούν άμεσες αποφάσεις, οι παρακάτω αναγραφόμενοι αιτούντες και αιτούσες:

Iωάννης Κοσμάτος

Μοσχοπούλου Ερατώ

Καππάτου Αντζελα

Θεοφιλάτου Μίνα

Ποταμιάνου Αλεξάνδρα

Φραγκιάς Νεκτάριος

Κοσμάτου Ευαγγελία

Λεγάτου Ντίνα

Μαντζώρου Μέμη

Νάτσης Βασίλειος

Καλλίνικου Εφη

Κάμπαξη Αννα

Κουτσαύτη Αναστασία

Λιοσάτου Γεωργία

Αραβαντινού Ευρυδίκη

Καπατσώρη Μαρία

Καλογηράτος Ανδρέας

Γαλιατσάτου Αγγελική

Ζαβιτσιάνος Δημήτριος

Ρουχωτά Ειρήνη

Κομποθέκρα Αλεξία

Νεοφύτου Σοφία

Λεβεντάκου Βάσω

Κομηνού Ευθυμία

Θεοδωράτου Σοφία

Κοσμάτου Αγγελική

Τσούδη Αιμιλία

Αρβανιτίδου Μαρία

Σταθάτος Πάνος

Γασπαρινάτος Διοινύσιος

Γεωργοπούλου Μαρία

Καππάτος Ανδρέας

Μήλα Ελένη

Αλεξανδρή Αικατερίνη

Καππάτου Χριστίνα

Ξένου Δήμητρα

Αποστολάτος Κωνσταντίνος

Νικολετάτου Μαρία

Πύριλου Κυριακή

Μασάδο Μαρίνα

Πάντου Ελένη

Ιωαννίδης Παντελής

Λεγάτου Ντίνα

Κατσούνη Λουκία

Κουτσός Κωνσταντίνος

Καβαδίας Σπυρίδων

Μαντά Γερασιμούλα

Γουλιμής Θεόδωρος

Παπαναστασάτου Ελένη

Μανόλια Ροσόλυμου

Γραικού Ελένη.