Το περασμένο Σάββατο, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη των βουλευτών Πρεβέζης Σπύρου Κυριακή και Β Πειραιά Γιώργο Βρεττάκου στην ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) που επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά για την στήριξη του ψηφοδελτίου της περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσας, στην οποία ήταν παρόν και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, ξαφνικά «μπούκαρε» στα γραφεία της ΔΕΕΠ ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Μ. Κεφαλογιάννης ήρθε στην Κεφαλονιά για να «τραβήξει» το αυτί του βουλευτή Παναγή Καππάτου, για τον οποίο έφθασαν την προηγούμενη βδομάδα πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό με συγγενικά του πρόσωπα και στενούς συνεργάτες του που παραβρέθηκαν στις θέσεις «επισήμων» στο Kλειστό Γήπεδο Αργοστολίου που έγινε πρόσφατα η παρουσία του ψηφοδελτίου Μιχαλάτου και αποδεικνύουν ξεκάθαρα, ότι ο γαλάζιος μας βουλευτής στηρίζει με «νύχια και με δόντια»το Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Αμεσα το Επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ήρθε στο Αργοστόλι για να ξεκαθαρίσει, όπως είπε στην ΔΕΕΠ, ότι «εντολή του Πρωθυπουργού είναι ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Ν.Δ. να στηρίξουν τις γαλάζιες υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες και τους υποψήφιους-ες που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία».

Για το Δήμο Αργοστολίου ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον δήμαρχός μας Αλέκο Παρίση και πρέπει να ενωθούν όλες οι γαλάζιες δυνάμεις να στηρίξουν την εκλογή του και γώ είμαι σήμερα εδώ για να στηρίξω την υποψηφιότητα του φίλου μου του Αλέκου».

Ο Π. Καππάτος, έμεινε στην κυριολεξία «στήλη άλατος» μόλις εισήλθε ο Μ. Κεφαλογιάννης στα γραφεία της ΔΕΕΠ, ενώ στα λεγόμενα του Ευρωβουλευτή, «δεν ήξερε από που να κρυφτεί», ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης, εκφράζοντας την στάση της Νέας Δημοκρατίς απέναντι στον κ. Καππάτο, δεν είχε καμία ιδιαίτερη επαφή μαζί του, πέρα από έναν τυπικό χαιρετισμό στα γραφεία στην ΔΕΕΠ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Επιτελείο του Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με την στάση του Π. Καππάτου, την προκλητική και απροκάλυπτη στήριξη στην επανεκλογή του Θεόφιλου Μιχαλάτου αλλά την ενδεχόμενη διαπλοκή του όσον αφορά στήριξη αντίπαλου ψηφοδελτίου από της κας Ρόδης Κράτσα.

Και όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης σε κύκλους της τοπικής ΝΔ, «τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έφθασαν στην Συγγρού είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της αντικομματικής συμπεριφοράς του Καππάτου».

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μετά την ΔΕΕΠ συνέφαγε με τον υποψήφιο δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Αγγελο Κωνσταντάκη, Πολυχρόνη Κυπριανό, Γιάννη Λυκούδη και Ανδρέα Καλαφάτη στο εστιατόριο «Βινάριες».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ήρθε στο Αργοστόλι συνοδευόμενος από στενό συνεργάτη αεροπορικώς το μεσημέρι του Σαββάτου και αναχώρησε αεροπορικώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Από αριστερά Πολυχρόνης Κυπριανός, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Παρίσης και Αγγελος Κωνσταντάκης