Η  διαπίστωση που έχω κάνει, μετά τον Βαγγέλη Κεκκάτο στις δημόσιες σχέσεις επικράτησε το χάος.

Εντελώς τυπική και ανύπαρκτη η εκπροσώπηση του κλάδου (ούτε μια δήλωση) και παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Σπύρου Γαλιατσάτου δεν ήρθε η προαναγγελθείσα ανάκαμψη.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη ένα οικολογικό διαμάντι της φύσης, αναλλοίωτο ευτυχώς, από την απληστία των ”κυνηγών” του κέρδους, δεν κατόρθωσε να κάνει γνωστή την παρουσία της στο συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα φυσιολατρών επισκεπτών που αναζητούν το αυθεντικό, παρθένο, αναλλοίωτο περιβάλλον, αλλά και την ξεχωριστή αγάπη και φροντίδα των κατοίκων των νησιών γι αυτό.

Η μοναδική περιοχή της Λάσσης και του Φαναριού δεν προστατεύτηκαν σαν περιοχές ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος όπως αρχικά είχε προνοήσει ο Αντώνης Τρίτσης και ο Κούταβος (διαμαντόπετρα της Μεσογείου) καταλήγει να φθίνει στα ”χαμηλά” σχέδια (αν υπάρχουν) των υπευθύνων.

Η Κ Ε Φ Α Λ Ο Ν Ι Α θέλει ΟΡΑΜΑ, θέλει ΠΑΘΟΣ, θέλει ΤΟΛΜΗ, θέλει ΦΑΝΤΑΣΙΑ, αλλά πάνω απ όλα θέλει ΑΓΑΠΗ για έναν από τους ιστορικότερους τόπους της υφηλίου που ο ΟΜΗΡΟΣ έκανε διάσημο στους ανθρώπους του πλανήτη..

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

Ο Τουρισμός είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, βροντοφώναξε το διήμερο συνέδριο το 2006 που οργανώσαμε τότε σαν Ομοσπονδία των καταλυμμάτων του νησιού και παρόλη την εκπληκτική του επιτυχία δεν είχε καμία συνέχεια.

Σας καλώ ξανά όπως και τότε να θυμίσουμε και να δείξουμε στους συμπατριώτες μας το δρόμο της ουσιαστικής και μόνιμης ανάπτυξης και συμμετοχής, όπου ΟΛΟΙ αναλαμβάνουμε το κομμάτι της δικής μας ανάμειξης αλλά και του οφέλους που θα προκύψει από την συντονισμένη εκδήλωση της αγάπης που βαθιά μέσα μας τρέφουμε για τον τόπο μας.

Σας επιφυλάσσω ευχάριστες εκπλήξεις με τις ιδέες που πρόκειται σύντομα να ανακοινωθούν σε δημόσιο διάλογο.

Στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου απεδέχθη την πρόσκληση του Αλέξανδρου Παρίση να συμμετέχω στην ανασυγκρότηση του Δήμου Αργοστολίου.

Φυσικά το δικό μου αντικείμενο είναι ο Τουρισμός  και για τους νεότερους θάθελα να ενημερώσω και να θυμίσω στους παλαιότερους.

Έχω ιδρύσει τον Αγροτουρισμό στην Ελλάδα το 2007 και έχω διατελέσει πρόεδρος της AGROXENIA (MΚΟ για τον Αγροτουρισμό) και είμαι πρόεδρος Αγροτουρισμού Ιονίου.

Ήμουν μέλος του Δ,Σ, και Έφορος Οργανωτd Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ” σαν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομοσπονδίας διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Το συνέδριο αυτό προτίθεμαι να οργανώσω ξανά με τον ίδιο τίτλο με την βοήθεια του Δήμου.

Είμαι ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης στη Λάσση  (METAXATOS APRTS A,E,) και ιδιοκτήτης του Κέντρου εναλλακτικών διακοπών Κ Ρ Ι Τ Ο Ν Ο Υ σε κτήμα 300 στρ. με 30χρονη δράση βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αγροτουρισμού.

Παρουσιάζω με την σύζυγο μου Μαριάννα επί 40 έτη την παγκόσμια γνωστή Μέθοδο S I L V A για τον έλεγχο του στρες και την εξέλιξη του νου σε Ελλάδα Κύπρο, Βουλγαρία και Τουρκία. Έχω βραβευθεί 5 φορές σαν καλύτερος παρουσιαστής σε όλο τον κόσμο (131 χώρες).

Έχουμε επιλεγεί και έχει γυριστεί ντοκιμαντέρ μιας ώρας για την ζωή και τη δράση μας από την Ευρωπαική Ένωση στην σειρά ”Διαπρεπή Ζευγάρια”.

Έχουμε τέσσερα παιδιά, τα τρία μας κορίτσια ζουν μόνιμα στο νησί.

Είμαι συγγραφέας 4 βιβλίων που έχουν εκδοθεί σε Ελληνικά και Βουλγάρικα.

  • Aρθρα μου μπορείτε να διαβάσετε στο Kefalonianmantata.gr