«Αν θα περιέγραφα με λίγες λέξεις το στόχο μας για την επομένη πενταετία, θα ήταν δουλειά, δουλειά, δουλειά για έναν Δήμο λειτουργικό, σύγχρονο, αναπτυξιακό, υπηρέτη των δημοτών με έργα πνοής από τον Πόρο και τη Σκάλα, μέχρι τη Λειβαθώ, τα Ομαλά και τη Θηνιά.

Έναν Δήμο που μπορεί να στηρίξει τουρισμό επτά μηνών.

Και ένα ζωντανό, όμορφο και λειτουργικό Αργοστόλι από τον Κούταβο μέχρι το Θαλασσόμυλο και τις γειτονιές του, που έχει εγκαταλείψει η σημερινή Δημοτική Αρχή».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου κ. Αλέξανδρος Παρίσης, με τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η ανταπόκριση των δημοτών στις περιοδείες του, δηλώνει στον «Ημερήσιο» σίγουρος για τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές και προσθέτει:

«Εχουμε ένα μεγάλο έργο ως παρακαταθήκη για το τι μπορούμε να κάνουμε ως “Ισχυρή Κεφαλονιά” στο Δήμο μας, έχουμε ένα νέο στελεχιακό δυναμικό μακριά από οικονομικές εξαρτήσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ικανό να αναλάβει αμέσως το δύσκολο έργο της ανόρθωσης του Δήμου μας, έχουμε και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα με παρεμβάσεις ουσίας σε όλες τις περιοχές και τα χωριά και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου μας».

Οι δημότες, λέει στον «Ημερήσιο» ο κ. Παρίσης, έχουν απογοητευτεί από τη διαχείριση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ξέχασε όλα όσα τους υποσχέθηκε το 2019 και αφοσιώθηκε στη δημιουργία ενος μηχανισμού, που στοχεύει την εξυπηρέτηση των δικών τους ανθρώπων της παρέας του δημάρχου, μέσα απο πελατειακές σχέσεις.

Ακόμα και στο ψηφοδέλτιό του, σημειώνει ο κ. Παρίσης, έχει τοποθετήσει πρόσωπα που τους έχει δώσει και τους δίνει ακόμα απευθείας αναθέσεις στους ίδιους ή σε μέλη των οικογενειών τους, για να δημιουργήσει γύρω του ένα «στρατό» και να ελέγξει πλήρως το Δήμο για τις εκλογές…

«Μα ο Δήμος, δεν είναι μιας παρέας, δεν είναι Δήμος του δήμαρχου, είναι Δήμος ΟΛΩΝ και πρέπει να υπηρετεί εξίσου ΟΛΟΥΣ τους πολίτες», τονίζει ο κ. Παρίσης.

«Γι’ αυτό, προσθέτει, σ’ αυτές τις εκλογές θα πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια διλήμματα:

  • Θέλουμε δήμαρχο που να δουλεύει για όλους τους δημότες, ή δήμαρχο που να δουλεύει για τις επιχειρήσεις του και την παρέα του;
  • Θέλουμε δήμαρχο με ανθρωπιά που να μπορεί να κοιτάει τους πολίτες στα μάτια ή δήμαρχο κλεισμένο στο γραφείο του να κάνει μυστικές συμφωνίες;
  • Θέλουμε δήμαρχο που να μπορεί να κάνει μεγάλα έργα, να ανακουφίσει το Αργοστόλι από το κυκλοφοριακό, να αναβαθμίσει τα μεγάλα τουριστικά χωριά μας, ή δήμαρχο να κάνει μπαλώματα;

«Μας περιμένει πολύ δουλειά από την επομένη των εκλογών», επισημαίνει. «Πρέπει να κλείσουμε τη “μαύρη τρύπα” που αφήνει πίσω του ο απερχόμενος δήμαρχος. Και σας λέω ότι αφήνει πολλά άλυτα προβλήματα, που γνωρίζουμε και έχουμε καταγράψει και άλλα πολλά που υποψιαζόμαστε».

Και ο κ. Παρίσης κατέληξε, κάνοντας μια έκκληση:

«Θέλω από την εφημερίδα σας, να απευθυνθώ σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες του Δήμου Αργοστολίου, είτε μένουν εδώ, είτε είναι Ετεροδημότες μας. Και να τους πώς, η εκλογή της 8ής Οκτωβρίου είναι πολύ κρίσιμη για τον μέλλον του νησιού μας για το μέλλον του Δήμου και ΟΛΩΝ των κατοίκων του. Πρέπει να πάμε όλοι στις κάλπες. Δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς. Ως πολίτες, ως ψηφοφόροι, έχουμε την ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν, αλλά και γι αυτά που θα έρθουν.

Είμαι σίγουρος πως θα έρθει το καλύτερο, αλλά εσείς θα το επιλέξετε. Απλά ελάτε να ψηφίσετε».

Σίγουρος για τη νίκη του δηλώνει ο τ. Κεφαλληνιάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Αλέξανδρος Παρίσης, στη Χριστίνα Διακάτου