Βόμβα μεγατόνων έσκασε χθες στο πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής, καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος μέσα στον πανικό του, κάλεσε άρον άρον, στον ιδιόκτητο Ρ/Σ  Inkefalonia 89,2 και στην προσκυνημένη ιστοσελίδα του «In Kefalonia» τον βουλευτή Παναγή Καππάτο για να πει ότι στηρίζει Θεόφιλο Μιχαλάτο, επιβεβαιώνοντας έτσι και όσα γράφει χρόνια τώρα ο «Η» για τους τοπικούς «Διόσκουρους» και το «δίδυμο της συμφοράς», που φαλκιδεύει το μέλλον του τόπου μας για να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους!

Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην εξουσία Καππάτος και Μιχαλάτος συνεργαζόντουσαν δήθεν στα κρυφά, όμως χθες μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του Θ. Μιχαλάτου, ο Π. Καππάτος αναγκάστηκε να βγει στον «αέρα» των Θεοφιλικών ΜΜΕ με στόχο να τον σώσει από την βαριά ήττα του!

Παράλληλα ο βουλευτής με την αλλοπρόσαλλη αυτή ενέργειά του, έρχεται πλέον απροκάλυπτα σε αντίθεση με τη γραμμή του κόμματός του Ν.Δ. που λέει «καμιά στήριξη σε κανέναν δήμαρχο, πλην των τριών μεγάλων Δήμων»!

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Σχετικά με το ολίσθημα του Π. Καππάτου, η «Ισχυρή Κεφαλονιά» (Αλ. Παρίσης) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αμαρτωλή ιστοσελίδα inkefalonia του Θεόφιλου αναγγέλει …μεσοβέζικα τη στήριξη Καππάτου
στον ολιγάρχη δήμαρχο, καθώς έχει πελαγώσει μέσα στο φάσμα της επερχόμενης ήττας…

Γνωρίζαμε πως ο βουλευτής Παναγής Καππάτος κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του κ. Μιχαλάτου με τηλεφωνήματα στους ψηφοφόρους του, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Δεν περιμέναμε όμως πως, ως βουλευτής της ΝΔ, θα στήριζε δημόσια έναν συνδυασμό που οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι του και ξανά υποψήφιοι, είναι μέλη ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στο συνδυασμό που ηγείται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αλεξανδρος Παρίσης.

Ο πανικός δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος.

Η τελευταία δημοσκόπηση που έκανε το επιτελείο του σημερινού δημάρχου δεν του δίνει αέρα νίκης. Έτσι πανικόβλητος παρέσυρε τον βουλευτή σε ένα μεγάλο ολίσθημα.

Να βγάλει τη μάσκα του και να περάσει την “κόκκινη γραμμή” της πολιτικής αξιοπιστίας.

Βρέθηκε ξανά απέναντι στη γραμμή του κόμματος του, που είναι καθαρή. Κανένα χρίσμα σε κανέναν δήμαρχο πλην των τριών μεγάλων.

Ο κ. Καππάτος ασφαλώς και δεν επιθυμεί ένα δήμαρχο που μπορεί και κτυπά μόνος του την πόρτα του όποιου υπουργείου και απαιτεί, όπως ο Αλέξανδρος Παρίσης.

Προτιμάει να γίνει βοηθός ενός χωρίς πολιτικές γνωριμίες δημάρχου, να του κλείνει τα ραντεβού και να τον συνοδεύει στα υπουργεία.

Όμως την Κυριακή και ο ίδιος και ο κ. Μιχαλάτος θα λάβουν την απάντηση των δημοτών, παρά τις μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Εκ του Γραφείου Τύπου