Μεγάλη βραδιά χθες στο Κέντρο “Capitol” στο Φανάρι, όπου δόθηκε ο επίσημος δείπνος προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά και θα χοροστατήσει σήμερα στον Μέγα Εσπερινό που θα τελεστεί στο Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά και αύριο, ημέρα Εορτασμού του Αγίου Γερασίμου, στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου μας.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, στο «Capitol» προσφώνησε ο π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ενώ ο κ. Ελπιδοφόρος, στον χαιρετιστήριο λόγο που εκφώνησε προς τους παρευρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι νιώθει ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στο Νησί μας, το Νησί του Αγίου Γερασίμου, ανάμεσα σε τόσο αγαπητούς ανθρώπους, ενώ εξήρε την προσφορά των Κεφαλλήνων της Αμερικής, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν κ. Γεράσιμος Αθανασάτος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος» κ. Βασίλης Κοκκόσης.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, κατά την διάρκεια της βραδιάς βράβευσε τους δύο  κ.κ. Αθανασάτο και Κοκκόση για την προσφορά τους και το έργο τους στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής.

Στο δείπνο, μεταξύ των καλεσμενων παρεβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος (Κεφαλονίτης, κατά κόσμον Παναγιώτης Αραβαντινός), ο νεοκλεγείς περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπύρος Σαμούρης, ο π.σ. κ. Σωτήρης Κουρής, ο τ. δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αστυνομικός διευθυντής κ. Ιωάννης Μπούμης, ομογενείς από την Αμερικοί κ.ά.

Χθες ο κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τον Οίκο Ευγηρίας που τον υποδέχθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος), η διευθύντρια κ. Βασιλική Κάγκα και εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοτικό Γηροκομείο όπου τον υποδέχθηκαν η πρόεδρος κ. Αννα Ζαπάντη και ο διευθυντής κ. Διονύσης Ραζής. Ο κ. Ελπιδοφόρος συνομίλησε με το προσωπικό του Ιδρύματος, ενώ χαιρέτισε και συνομίλησε με τους τροφίμους. Ηταν μία ημέρα χαράς για τους ηλικιωμένους, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε σε όλους ότι η καλή φήμη του Γηροκομείου για την φροντίδα που παρέχει στους τροφίμους έχει φθάσει και στην Αμερική.

Το χθεσινό πρόγραμμα των επισκέψεων του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Γεώργιος Γιαννάτος και ιερείς της Ι.Μητρόπολης.

Ακολούθησε προσκύνημα στα Ιερά Οστά του Αγίου Ανδρέα, καθώς επίσης και ξενάγηση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής.

Χθες το μεσημέρι ο κ. Ελπιδοφόρος γευμάτισε στο εστιατόριο «Il Borgo», στο Κάστρο.

Δ.Δ.-