Aλλο ένα ταρακούνημα στο Ολιγαρχικό σύστημα της Κεφαλονιάς από τον «Η» στο χθεσινό πρωτοσέλιδο-βόμβα με την αποκάλυψη για το μπουγιουρντί των 46 χιλιάρικων που εστάλη …στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου για …οφειλές νερού!!!

Και αυτό την ώρα που η ΔΕΥΑ χρησιμοποιεί χρόνια τώρα …τζάμπα ακίνητο του Γηροκομείου (στην Βούρβαχη) για τα αρχεία της και ταυτόχρονα χρωστάει ουκ ολίγα για τα γραφεία που στεγάζεται εδώ και χρόνια (με νοίκι …ξεφτίλα) στην Βεργωτή κι αυτό ιδιοκτησίας Γηροκομείου!

Ολη μέρα χθες ψαχνότανε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Θεόφιλος να βρει τον τρόπο που θα απαντούσε στις αποκαλύψεις – καταπέλτη του «Η». Τελικά και γι’ άλλη μία φορά όταν τα βρίσκει σκούρα επέλεξε την γνωστή του πρακτική της …«μούγγας στη στρούγκα» και ξόφλησε…

Αυτό τον δήμαρχο – ΝΤΡΟΠΗ ψηφίσαμε, αυτόν και θα λουστούμε για πέντε ακόμα χρόνια!!!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ την εκατόχρονη ιστορία του μακροβιότερου Ιδρύματος της Κεφαλονιάς, που ανελλιπώς για 111 χρόνια (από το 1912) προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του σε ΟΛΟΥΣ τους Κεφαλονίτες!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ούτε την τιτάνια προσπάθεια της προέδρου του Ιδρύματος Αννας Ζαπάντη, των ενεργών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των φιλότιμων εργαζομένων και εγκαλεί το ΙΔΡΥΜΑ ΣΥΜΒΟΛΟ της Κεφαλονιάς για …οφειλές στο νερό!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ότι ως δήμαρχος έχει παρατήσει στην τύχη του το Γηροκομείο για 4 ½ χρόνια και δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει προς τα έξω ότι αυτός είναι πίσω από το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ που επιτελείται στο Γηροκομείο!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων που τους έχει παρατήσει «να φτύνουν αίμα» και δεν έχει νιώσει την υποχρέωση ανεβοκατεβαίνοντας στο Μαξίμου και στα Υπουργεία με τον έτερο Διόσκουρο Παναγάκη (τον βουλευτή μας, ντε!) ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να γίνουν ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προσωπικού στο Γηροκομείο που φροντίζει 80 σχεδόν τρόφιμους με ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ (!!!) ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ σε 24ωρη βάση!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ, γι’ άλλη μια φορά, ότι ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και μάλιστα εκλεγμένος και ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ και δραχμοφονιάς όπως είναι στην πιάτσα!

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που το Δημαρχιλίκι τόχει σαν δεκανίκι των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, έχει τόση αλαζονεία που δεν σκέφτηκε καν ότι έχει …«λερωμένη τη φωλιά του» όταν:

  1. Με «το χέρι του και το μαχαίρι του», έχει εγκλωβίσει μεγάλο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου, ΩΣ …ΑΠΟΘΗΚΗ των έργων του ΣΚΛΑΒΟΥ μέχρι να στεγαστούν (γύρευε πότε …0 στο έργο ΦΙΑΣΚΟ της θητείας του «Μουσείο Σκλάβου».
  • ΕΡΩΤΗΜΑ: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ …«ΑΠΟΘΗΚΗ»;;; Και ΑΝ ΟΧΙ τότε ΓΙΑΤΙ εξάντλησε όλη την …αμεροληψία του στο να πληρώσει ο Δήμος το νερό στην ΔΕΥΑΚ;
  1. Με επιστολή του στο Δ.Σ. του Γηροκομείου ως δήμαρχος τον Οκτώβρη του 2020 ΕΠΕΒΑΛΕ την ΔΩΡΕΑΝ στέγαση της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Π.Ε. Κεφαλληνίας, παραχωρώντας 4 δωμάτια για γραφεία και 80 τ.μ. για φύλαξη αρχείων!!!
  • ΕΡΩΤΗΜΑ: Στο …μπουγιουρντί της ΔΕΥΑΚ περιλαμβάνονται και (οι έστω λίγες) καταναλώσεις νερού του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Και κλείνοντας, τρία ερωτήματα:

1ον) Στην διετία 2011 – 2012 ο Θεόφιλος, να του θυμίσουμε γιατί είναι γνωστό ότι όπου …ΔΕΝ τον συμφέρει «κάνει την πάπια», πρόσφερε (ανέξοδα βέβαια παίρνοντας …«το τυράκι του») τις υπηρεσίες του στον σημερινό αντίπαλό του Αλέξανδρο Παρίση ως …πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΙ! Ψέματα; Όχι βέβαια!

Μήπως λοιπόν μπορεί να ενημερώσει αυτός ο όψιμος «δίκαιος Αριστείδης» αν διεκδίκησε ΤΟΤΕ που είχε και την άμεση αρμοδιότητα, τα οφειλόμενα από το Γηροκομείο στην ΔΕΥΑΚ;

2ον) Δύο χρόνια (από τα τέλη του 2020) στο κτίριο του Γηροκομείου χρησιμοποιείται από τον Δήμο χώρος για την αποθήκευση των έργων του Σκλάβου.

Ο Δήμος πληρώνει νοίκι στο Γηροκομείο;

Τα μέσα της ασφάλειας του κτιρίου (κάμερες κ.λπ.) ποιος τα πληρώνει; Ο Δήμος ή το Γηροκομείο;

3ον) Η υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κεφαλονιάς (δηλαδή …Κρατική Υπηρεσία) στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια άνευ, μάλιστα, ανταλλάγματος (!) μετά από την παρέμβαση, του δημάρχου Μιχαλάτου στο ΔΣ του Γηροκομείου, με προσωπική επιστολή του μάλιστα (!).

Μήπως ο κύριος δήμαρχος μπορεί να ενημερώσει τους Δημότες αυτός ο ευαίσθητος για τα έσοδα του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (όπως η επιστολή για τις οφειλές του νερού του Γηροκομείου) ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ προς την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, (ΝΑΙ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ αφού την στήριξε φανερά και απροκάλυπτα ως κομματάρχης του βουλευτή…) για να ανταποδοθούν οι ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Κυβέρνησης στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου; Ή μήπως δεν μπαινοβγαίνει με τον έτερο Διόσκουρό βουλευτή κάθε λίγο και λιγάκι στο Μαξίμου και τα Υπουργεία;