Προχθές 30 Νοεμβρίου ο «Η» με την πρωτοσέλιδη αποκάλυψή του για την αποστολή από τον ολιγάρχη δήμαρχο Θεόφιλο στο Γηροκομείο «Μπουγιουρντί 46.000 ευρώ» για απλήρωτους λογαριασμούς κατανάλωσης νερού στην ΔΕΥΑΚ ταρακούνησε συθέμελα το Ολιγαρχικό σύστημα κι έτσι όπως αποκαλύψαμε χθες 1 Δεκεμβρίου έγινε… «το έλα να δεις» με το Γηροκομείο και με κύριο τίτλο τρεις λέξεις που δώσαμε παραστατικά το τι συνέβη: «ΞΕΤΙΝΑΞΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ» και διευκρινιστικό υπότιτλο «Η «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ «Η»!

Έτσι λοιπόν αποκαλύψαμε ότι «Όλη μέρα χθες ψαχνότανε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Θεόφιλος να βρει τον τρόπο που θα απαντούσε στις αποκαλύψεις – καταπέλτη του «Η». Τελικά και γι’ άλλη μία φορά όταν τα βρίσκει σκούρα επέλεξε την γνωστή του πρακτική της «μούγγας στη στρούγκα» και ξόφλησε…».

Για να καταλήξει το δημοσίευμα …κόλαφος για τον ολιγάρχη δήμαρχο Θεόφιλο με τρία ερωτήματα «φωτιά»:

1ον) Μήπως μπορεί να ενημερώσει αυτός ο όψιμος «δίκαιος Αριστείδης» αν διεκδίκησε ΤΟΤΕ που είχε και την άμεση αρμοδιότητα (Σημ. την περίοδο 2011-2012 που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΚΑ (ως συνεργάτης του Παρίση), τα οφειλόμενα από το Γηροκομείο στην ΔΕΥΑ;

2ον) «Ο Δήμος πληρώνει νοίκι στο Γηροκομείο για την χρήση χώρων του για την φύλαξη των έργων Σκλάβου; Τα μέσα της ασφάλειας του κτιρίου (κάμερες κ.λπ.) ποιος τα πληρώνει; Ο Δήμος ή το Γηροκομείο;»

3ον) Μήπως ο Κύριος Δήμαρχος μπορεί να ενημερώσει τους Δημότες αυτός ο ευαίσθητος για τα έσοδα του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (όπως η επιστολή για τις οφειλές του νερού του Γηροκομείου) ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ προς την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ (ΝΑΙ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ αφού την στήριξε φανερά και απροκάλυπτα ως κομματάρχης του βουλευτή…) για να ανταποδοθούν οι ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Κυβέρνησης στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου; Ή μήπως δεν μπαινοβγαίνει με τον έτερο Διόσκουρο βουλευτή κάθε λίγο και λιγάκι στο Μαξίμου και τα Υπουργεία;».

Αντί λοιπόν απάντησης του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στα δύο δημοσιεύματα του «Η», αφού οι αποκαλύψεις ΑΥΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ και τα ερωτήματα ΣΕ ΑΥΤΟΝ απευθυνόταν, επιβεβαιώνοντας γι’ άλλη μία φορά ότι στα δύσκολα …ΛΟΥΦΑΖΕΙ και βγάζει μπροστά τους ανθρώπους του και τα ιδιόκτητα μέσα του, «η απάντηση» με τίτλο «ΕΜΜΟΝΕΣ» ήλθε όχι από τον «Σταύρο Σπαθή Πρόεδρο ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.» όπως φέρει το όνομα του η επιστολή και μάλιστα δίχως …σφραγίδα και σε έγγραφο της ΔΕΥΑΚ (!) , όχι δηλαδή από το email της ΔΕΥΑΚ αλλά από ένα email… aekentro@gmail.com που ανήκει στο …Σωματείο επισιτιστικών & συναφών επαγγελμάτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης «Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ» και δίπλα το όνομα του …πρώην προέδρου του Σωματείου Γεράσιμου Σιμωτά, με λατινικά στοιχεία GERASIMOS SIMOTAS!

Και αν δεν θυμάστε, πρόκειται για τον …κουμπάρο του δημάρχου Θεόφιλου (!!!), έμμισθο οικονομολόγο της ΔΕΥΑΚ Γεράσιμο Σιμωτά για το τρέχον έτος 2023 με μισθό 27.280,00 € και υποψήφιο του Μιχαλάτου στις πρόσφατες εκλογές (αν και ΡΗΤΑ απαγορεύεται η υποψηφιότητά του από το νόμο), ο οποίος δεν εξελέγη με 249 σταυρούς (όπως και το 2019 παίρνοντας 360 σταυρούς!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1) Η «απάντηση» στα δημοσιεύματα του «Η» δεν αναφέρει καν το όνομα του «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ» εντελώς αντιδεοντολογικά και αρκείται σε «δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας»! Στοιχείο που μόνο την εμπάθεια του Θεόφιλου στον «Η» για τα αποκαλυπτικά του δημοσιεύματα δείχνει…

2) Στην «απάντηση» γίνεται η ενημέρωση γενικά και αόριστα «ότι από την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ εκδίδονται και αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα προς όλους ανεξαιρέτως τους ενεργούς καταναλωτές, είτε οι παροχές αφορούν σπίτια πολιτών, είτε επαγγελματικές στέγες, είτε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες».

Στην ξεκάθαρη ερώτηση του «Η» «Αν τότε (2011- 2012) που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΚΑ (ως συνεργάτης του Παρίση), διεκδίκησε τα οφειλόμενα από το Γηροκομείο στην ΔΕΥΑ» …«η απάντηση» σιωπά ηχηρά, τρανταχτό στοιχείο ενοχής του κρυπτόμενου Θεόφιλου πίσω από τον κουμπάρο του …που κρύβεται πίσω από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ !!!

3) Ισχυρίζεται ο κρυπτόμενος Θεόφιλος στην «απάντησή του» ότι «ΚΑΜΙΑ ειδική ειδοποίηση σε κανέναν, άρα δεν στάλθηκε κανενός είδους «μπουγιουρντί» όπως ισχυρίζεται ψευδώς η συγκεκριμένη εφημερίδα» . Ο Θεόφιλος είναι γνωστό ότι έχει προβληματικό προφορικό και γραπτό λόγο και γιαυτό και είναι «αγοραφοβικός» αποφεύγοντας τις δημόσιες σχέσεις και εμφανίσεις (εκτός της προεκλογικής περιόδου…) οπότε και εντελώς λανθασμένα δίνει την ερμηνεία που δίνει στον όρο «μπουγιουρντί» αφού σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη …«μπουγιουρντί» σημαίνει «έγγραφο ανώτερης αρχής με δυσάρεστο για τους παραλήπτες του περιεχόμενο»!!! Εκτός και πιστεύει ότι η ξαφνική ειδοποίηση οφειλής 46.000 ευρώ στο Γηροκομείο ήταν …ευχάριστη είδηση όταν μάλιστα χρωστάει το Γηροκομείο στην ΔΕΥΑΚ «τα μαλλιοκέφαλά του»!!!

4) Όσον αφορά τα χρωστούμενα από την ΔΕΥΑΚ για τα ακίνητα του Γηροκομείου στην Βεργωτή και την Βούρβαχη που χρησιμοποιεί, είναι το λιγότερο για γέλια «η απάντηση»… αφού αποφεύγεται η ευθεία απάντηση στο ερώτημα του «Η» αν δηλαδή η ΔΕΥΑΚ «Πληρώνει για το ακίνητο της Βούρβαχη» και από πότε έχει να πληρώσει «Για το ακίνητο στην Βεργωτή»! Και είναι για γέλια (και για κλάματα μαζί) γιατί ο ισχυρισμός πως «οι Υπηρεσίες του(Γηροκομείου) συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της ΔΕΥΑΚ και τακτοποιούνται οι μεταξύ μας εκκρεμότητες» αν ευσταθούσε δεν θα στελνόταν …το μπουγιουρντί των 46.000 ευρώ!!!!

5) Στο Υστερόγραφο του προχθεσινού (30/11) δημοσιεύματος του «Η» ζητούσαμε από τον δήμαρχο Μιχαλάτο:

«Να δώσει στην δημοσιότητα τους τυχόν οφειλέτες δημοτικούς συμβούλους της Δημαρχίας του και φυσικά …να ενημερώσει και για τον ίδιον!

Και μην ισχυριστεί ότι είναι προσωπικά δεδομένα, γιατί σύμφωνα με το νόμο, οι οφειλέτες στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα (π.χ. ΔΕΥΑΚ) δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι (πάνω από κάποιο ποσό) ...ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, άρα και οι οφειλές τους προς αυτά …ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΜΕΝΑ!

Επίσης καλείται ο δήμαρχος να δώσει στη δημοσιότητα και τις τυχόν οφειλές του ιδίου και των νέων (από 1/1/2024) δημοτικών συμβούλων που ρυθμιστήκανε…»

ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Γιατί ο λαλίστατος Θεόφιλος μέσω τρίτων όχι μόνο δεν δίνει στην δημοσιότητα τα παραπάνω στοιχεία, αλλά και ούτε καν κάνει νύξη στην μνημειώδη «απάντησή του»:

Παραθέτουμε στη συνέχεια την «απάντηση» του Θεόφιλου μέσω …τρίτων:

ΕΜΜΟΝΕΣ

Σε απάντηση ενός ακόμα συκοφαντικού δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας και  προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι από την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ εκδίδονται και αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα προς όλους ανεξαιρέτως τους ενεργούς καταναλωτές, είτε οι παροχές αφορούν σπίτια πολιτών, είτε επαγγελματικές στέγες, είτε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Αργοστολίου κάθε έτος εκδίδονται και αποστέλλονται έξι διμηνιαίοι λογαριασμοί, όπως έγινε και πριν μερικές ημέρες που εστάλησαν απλοί διμηνιαίοι λογαριασμοί χωρίς ΚΑΜΙΑ ειδική ειδοποίηση σε κανέναν, άρα δεν στάλθηκε κανενός είδους «μπουγιουρντί» όπως ισχυρίζεται ψευδώς η συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία αν ψάχνει για φαντάσματα και δράκους ας ψάξει αλλού να τα βρει.

Όσον αφορά το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, οι Υπηρεσίες του συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της ΔΕΥΑΚ και τακτοποιούνται οι μεταξύ μας εκκρεμότητες.

Τέλος, η ΔΕΥΑΚ είναι αποδεδειγμένα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, δίπλα στον αδύναμο καταναλωτή και οι όποιες ΕΜΜΟΝΕΣ σας, δεν θα σταματήσουν την αναπτυξιακή μας πορεία!!!

Με εκτίμηση,

Σταύρος Σπαθής

Πρόεδρος ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.

  • Σ.Σ.: Τα υπόλοιπα την Τρίτη!