ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ εξελίξεων που επιβεβαιώνουν την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου για τα στοιχειώδη, πρώτα από την (επιλεκτική) αναστολή της λειτουργίας του Θεάτρου Αργοστολίου «ΚΕΦΑΛΟΣ» που με λίγες λέξεις η τοπική Νέα Δημοκρατία ξετινάζει και αποκαλύπτει τον καιροσκοπισμό του Θεόφιλου με Πανελλήνιες διαστάσεις εξευτελισμού της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς και απανωτά από τις καταγγελίες των ανθρώπων του αθλητισμού για την ματαίωση γι’άλλη μία χρονιά των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ με πανελλήνιες διαστάσεις!!!

Η επιλεκτική αναστολή της λειτουργίας του «ΚΕΦΑΛΟΥ»

Ο θόρυβος που έχει προκύψει με την ξαφνική αναστολή της λειτουργίας του «ΚΕΦΑΛΟΥ» δεν λέει να κοπάσει μια εβδομάδα απ’όταν ανακοινώθηκε επισήμως.

Βροχή οι δηλώσεις για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Αργοστολίου Μιχαλάτου σχετικά με το κλείσιμο του Θεάτρου.

Η ανακοίνωση πάντως «που έγραψε» είναι αυτή της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που υπογράφεται από την πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης Γιάννας Κουλουμπή και της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης Ελβίρας Σταθάτου.

Και από την λιγόλογη ανακοίνωση, δυόμιση γραμμές ήταν αρκετές για να ξετινάξουν τον ολιγάρχη δήμαρχο Μιχαλάτο. Γράφουν λοιπόν οι δύο προεδρίνες:

Γ. Κουλουμπή

«….θα υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο ότι η Κυβέρνηση που κατηγορεί είναι η ίδια που εκείνος δεν έπαψε προεκλογικά να ευχαριστεί για το πόσο πολύ έχει στηρίξει το Δήμο του και την Κεφαλονιά συνολικά»!!!

 

Τα είπαν όλα… Τα υπόλοιπα είναι περιττά!

Στον «Η» από την αρχή αυτής της υπόθεσης, γράψαμε για τις πολιτικές κολοτούμπες του Γαλάζιου δήμαρχου. Και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα!

Το συμπέρασμα με λίγα λόγια πάλι από την ανακοίνωση των δύο Προεδρίνων:

«….χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να το συντηρεί (το Θέατρο) και να το έχει ανοιχτό για τους πολίτες της Κεφαλονιάς. Όχι να βάζει λουκέτο και να θέτει εκβιαστικά διλήμματα»!!!

Ελ. Σταθάτου

Και το πόσο έχουν δίκιο οι δύο προεδρίνες φαίνεται πρώτον από το γεγονός ότι ανακοινώνεται ξαφνικά «η αναστολή λειτουργίας του Θεάτρου» όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο Μιχαλάτο, ο οποίος ως συνήθως κρύβεται στα δύσκολα, αλλά από τον αναπληρωτή του Τσιλιμιδό στην εκδήλωση για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη την περασμένη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, δεύτερον από το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ότι… 4 χρόνια ο Θεόφιλος και οι δικοί του περί άλλων τύρβαζαν και δεν ασχολήθηκαν ούτε κατ’ελάχιστον με την κατανομή του προσωπικού της ΚΕΔΗΚΕ και τώρα τους φταίει… η Κυβέρνηση και ο δήμαρχος Ληξουρίου και τρίτον η αναστολή της λειτουργίας του «Κεφάλου» αφορά την κοπή της πίτας του Δήμου, κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και την κινηματογραφική λέσχη αλλά… ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ επιλεκτικές δραστηριότητες όπως την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδριάζει το Σάββατο το πρωί) και την «Ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλόγων του πολιτισμού στον «Κέφαλο» για τον προγραμματισμό και το ξεκίνημα του φετινού Καρναβαλιού» υπό την προεδρεία του… ίδιου του Δήμαρχου Μιχαλάτου!!!

Κι όμως ο Θεόφιλος στις 8 Φεβρουαρίου ήταν σαφής:

«Όλες οι πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» αναστέλλονται επ’ αόριστον»!

 

Η ματαίωση των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ

Δεύτερη απανωτά απόδειξη της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου η ματαίωση των Βεργώτειων.

Κι εδώ η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους συνεργάτες του (όλως τυχαίως… από τον αναπληρωτή του Τσιλιμιδό που είχε τις αρμοδιότητες για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό).

Ήταν αρκετό ένα ρεπορτάζ του έγκριτου αθλητικού δημοσιογράφου σε Αθηναϊκά Μέσα και Κεφαλονίτη Νίκου Γιαννόπουλου να φέρει στην επιφάνεια και να αποκαλυφθεί η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου να επισκευάσει στα τέσσερα χρόνια της θητείας της το ταρτάν του γηπέδου Αργοστολίου.

Η ουσία της υπόθεσης στη δήλωση του Τεχνικού Συμβούλου του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Κώστα Μπούσια στο Νίκο Γιαννόπουλο:

 

«….υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση σε όλες τις διαδικασίες και δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες κορυφαίου επιπέδου σε ένα ακατάλληλο Στάδιο. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος που κόλλησε το θέμα, που υπήρξε πρόβλημα…Το σίγουρο είναι ότι δεν προχώρησε η διαδικασία με τους ρυθμούς που έπρεπε…»

 

Θ. Μιχαλάτος

Μέχρι στιγμής η αντίδραση της δημοτικής αρχής… η σιωπή ! Η γνωστή τακτική όταν «έχει λερωμένη της φωλιά της».

Γι’άλλη μία φορά το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά διασύρονται Πανελλήνια από την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του Μιχαλάτου για τα στοιχειώδη!

Σιγά μην ιδρώσει ο ολιγάρχης Θεόφιλος με την Πανελλήνια διαπόμπευση του Δήμου που είναι επικεφαλής.

Άλλωστε η απάντηση του ιδίου, των συνεργατών του και των ιδιόκτητων μέσων του είναι… να σείουν αλαζονικά το 44% του εκλογικού σώματος που τον έβγαλαν Δήμαρχο τον περασμένο Οκτώβρη σαν να μας λένε… «για πέντε χρόνια θα μας λουστείτε ό,τι και να λέτε»!!!