Ο δικηγόρος Γιάννης Λυκούδης είναι πλέον ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου, ο οποίος παίρνει τα ηνία της Παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» που ίδρυσε ο τ. Κεφαλληνιάρχης Αλέξανδρος Παρίσης, οποίος χθες παραιτήθηκε από την ηγεσία της.

Με γραπτή δήλωσή του ο Αλέξανδρος Παρίσης αναφέρει ότι θα σταθεί δίπλα στον νέο αρχηγό της Παράταξης από την θέση του δημοτικού συμβούλου, αλλά και από αυτή του ενεργού πολίτη.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, καθώς ο Γ. Λυκούδης, ως πρώτος σε ψήφους δ.σ. της Παράταξης, θα συγκαλέσει και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είναι: Αγγελος Κωνσταντάκης, Μίνα Γαβριελάτου και Μάκης Παπαναστασάτος.

Η δήλωση του Αλέξανδρου Παρίση αναφέρει:

Συμπολίτες μου,

Τα τελευταία 14χρόνια υπηρέτησα με πάθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη δημοτική παράταξη Ισχυρή Κεφαλονιά, την οποία και ίδρυσα το 2010.

Με εκλέξατε δύο φορές Δήμαρχο στο Δήμο Κεφαλονιάς και σε αυτές τις θητείες κάναμε ένα πολύ σημαντικό έργο που όλοι απολαμβάνουμε σήμερα.

Διαχειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις με υποδειγματικό τρόπο, όπως τους σεισμούς του 2014, καλύψαμε τα μεγάλα οικονομικά ελλείμματα που άφησαν πίσω τους οι καποδιστριακοί δήμοι και βάλαμε τα θεμέλια, με μεγάλα έργα ανάπλασης, του νέου Αργοστολιού.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από 14 χρόνια πορείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι αιρετοί συνάδελφοι μου στα Ιόνια Νησιά με τίμησαν πάλι και με εξέλεξαν Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιόνιων Νήσων.

Η Ισχυρή Κεφαλονιά είναι το παιδί μου, είναι η πολιτική μου ταυτότητα στην Τοπική αυτοδιοίκηση, είναι το μέσο με το οποίο σας υπηρέτησα, για αυτό και θέλω να παραμείνει ισχυρή, έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της στο μέλλον, με νέους ανθρώπους, που θέλουν να υπηρετήσουν με στόχους την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό δηλώνω πως από σήμερα, παραιτούμαι από τη θέση του επικεφαλής της Ισχυρής Κεφαλονιάς, με τη βεβαιότητα ότι την αφήνω σε άξια στελέχη, που έχουν αποδείξει την αγάπη τους για το δήμο, στελέχη με εμπειρία, με νέες ιδέες, που μπορούν να υπηρετήσουν τους συμπολίτες μας.

Αμέσως θα αποστείλω την παραίτηση μου από τη θέση του επικεφαλής της Ισχυρής Κεφαλονιάς, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου και δηλώνω πως θα σταθώ δίπλα στο νέο αρχηγό της παράταξης μας, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, αλλά και του ενεργού πολίτη, που πάντα έχει στο μυαλό και την καρδιά του, το καλύτερο για την Κεφαλονιά μας.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Παρίσης


◼︎ Σε ερώτησή του «Η» χθες βράδυ ο Αλέξανδρος Παρίσης απάντησε ότι όντως τα ηνία της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» θα πάρει στα χέρια του ο Γιάννης Λυκούδης.

◼︎ Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στα 14 αυτά χρόνια βοήθησαν για να γίνει όλο αυτό το σημαντικό έργο από την Παράταξή μας».

(Ο Αλέξανδρος Παρίσης αναχωρεί σήμερα για Αθήνα και θα επιστρέψει την προσεχή Παρασκευή).