ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: 

7 Μαρτίου ο βουλευτής Παναγής Καππάτος κυκλοφορεί δελτίο τύπου με το οποίο δημοσιοποιεί τη συνάντηση που είχε την προηγουμένη (6 Μαρτίου) από κοινού με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και ενημερώνει ότι:

«Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα αναφορικά με την αναγκαιότητα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του Δήμου Αργοστολίου για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό του Μουσείου «Γερασίμου Σκλάβου».

Ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα θετικά έχοντας τη διάθεση να βοηθήσει τον Δήμο και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης χρηματοδότησης του Δήμου Αργοστολίου».

Την επομένη 8 Μαρτίου ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ (kefaloniapress) ότι η αρχική πίστωση (το ποσόν της σύμβασης του έργου είναι 2.281.809,85€ ) ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ και το έργο είναι στον «αέρα»!!!

Ο λόγος είναι ότι το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στο οποίο είναι (ήταν) ενταγμένο το έργο έχει λήξει στις 31/12/2023, οπότε και γιαυτό βρίσκεται στον «αέρα» και κατά συνέπεια πρέπει να (επαν)ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα!!!

 

 

 

Οι «Διόσκουροι» Καππάτος και Μιχαλάτος από …φωτό πάνε καλά… Αλλά το Μουσείο Σκλάβου το έχουνε …«σκλαβώσει» και πήγανε στον Παπαθανάση μπας και τους σώσει… Ο αν. υπουργός τους είπε ότι θα βοηθήσει (τι άλλο θα τους έλεγε…), αλλά σίγουρα από μέσα του θα είπε …«βρε πού τους βρήκανε αυτούς τους τύπους… Όλα μαντάρα τα έχουνε κάμει»…

 

 

Σύμφωνα με τα ίδια αποκαλυπτικά δημοσιεύματα το έργο δημοπρατήθηκε στις 30/8/2022, η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφτηκε στις 27/12/2022 με ημερομηνία παράδοσης 12 μήνες μετά στις 27/12/2023. Και ξαφνικά τον Φλεβάρη 2023 ο εργολάβος με έγγραφο του στον δήμο αποκαλύπτει ότι «οι υφιστάμενες τοιχοδομές έχουν κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και όχι από οπτόπλινθους, όπως προβλεπόταν στην σχετική μελέτη με την οποία δημοπρατήθηκε το έργο»!!! Η αποκάλυψη είχε σαν αποτέλεσμα το έργο να σταματήσει φυσικά και να δοθεί νέα προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι 28 Ιουνίου 2024!!!

Εν τω μεταξύ το χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020) που ήταν ενταγμένο το έργο έληξε και η στατική μελέτη αγνοείται…

 

Στο ίδιο κείμενο του Kefaloniapress γινόταν άλλη μία αποκάλυψη: Η σύμβαση της οικογένειας Σκλάβου για την παράδοση στον Δήμο των 325 έργων λήγει οριστικά στις 16/4/2024!

 

Αυτές οι αποκαλύψεις λοιπόν δημοσιεύθηκαν πριν μία εβδομάδα (8 Μαρτίου) και αντί απαντήσεως από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση βουλευτή και δήμαρχο εμφανίζεται μετά από δύο ημέρες ο κ. Καππάτος με το καθιερωμένο ενημερωτικό newsletter του για τον Φεβρουάριο 2024 και όχι μόνο δεν δίνει ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα όσα αποκαλύφθηκαν αλλά αντίθετα …εντάσσει στις δραστηριότητές του για τον Φεβρουάριο και την επίσκεψή του στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συνοδεύτηκε από τον δήμαρχο Μιχαλάτο η οποία όμως έγινε …τον Μάρτιο και στις 6 αυτού του μήνα!!!

Και όχι μόνο αυτό αλλά ο κ.Καππάτος ενημερώνει στο newsletter του και επί πλέον στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε πως η συνάντηση με τον Υπουργό έγινε «προκειμένου να εξασφαλίσουμε συμπληρωματική χρηματοδότηση του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου μετά και την τροποποίηση των στατικών μελετών του κτιρίου» όταν, πρώτον, το έργο …δεν έχει καν τη βασική χρηματοδότησή του αφού χάθηκε από την ανικανότητα του Μιχαλάτου (και των συνεργατών του) και, δεύτερον, δεν υπάρχει «τροποποίηση στατικών μελετών του κτιρίου» απλούστατα γιατί …ΔΕΝ υπήρχαν (και δεν υπάρχουν ένα και χρόνο μετά την αποκάλυψη…) στατικές μελέτες!!!

 

Και για να τελειώνουμε:

 

Κύριε Καππάτε και κύριε Μιχαλάτε,

 

1ον ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ να ομολογήσετε την αλήθεια και περιπαίζετε με ανακρίβειες τον κόσμο;

 

2ον ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ στα απλά ερωτήματα που έχουν τεθεί:

  • Έχει λήξει ΝΑΙ ή ΟΧΙ το αρχικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Μουσείου Σκλάβου;
  • Η στατική μελέτη έχει παραδοθεί ή ΟΧΙ;
  • Γιατί ζητήσατε από τον υπουργό την συμπληρωματική χρηματοδότηση του Μουσείου Σκλάβου όταν …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ αφού έχει λήξει το πρόγραμμα που ήταν ενταγμένο προ πολλού;
  • Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΟΧΙ ότι η παραχώρηση των έργων του Σκλάβου στον Δήμο έχει λήξει από τις 16/4/2023 και αν έχει δοθεί παράταση ενός έτους (που ουδείς γνωρίζει αν έχει γίνει…) λήγει ΟΡΙΣΤΙΚΑ (όπως ΡΗΤΑ αναφέρεται στη   σχετική σύμβαση) σ ’ένα μήνα στις 16/4 2024;