Και «να θέλουμε ν’ αγιάσουμε» εδώ στον «Η», …ο Ολιγάρχης δήμαρχος Μιχαλάτος δεν μας αφήνει! Και επίτηδες να το έκανε, τέτοια επιτυχία αποκλείεται να είχε…

Ο άνθρωπος καθημερινά (σχεδόν) θα κάνει και κάτι που αποκλείεται να μην προκαλέσει τον κοινό νου και το θεσμό που (υποτίθεται) ότι υπηρετεί.

Ιδού λοιπόν το νέο «κατόρθωμα» του Θεόφιλου:

Αντιγράφουμε την εισαγωγή από την ανακοίνωση του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας” για την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του που έγινε την περασμένη Κυριακή: «Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας” διεξάχθηκε την 7η Απριλίου 2024 στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου. Θέλοντας να ακουστούν τα αιτήματά μας από τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, στείλαμε προσωπικές προσκλήσεις σε όλους. Την συνέλευσή μας τίμησαν μόνον η κ. κυρία Λιμενάρχης, ο κ. κύριος Διοικητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων και η εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αργοστολίου. Ο Βουλευτής του νησιού μας μας απέστειλε μήνυμα ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ουδείς άλλος εκ των προσκεκλημένων παρευρέθηκε».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης παρατίθεται 15 αιτήματα των Ναυτικών μας, εκ των οποίων το 12ο αίτημα στη σειρά αναφέρει:

«Ζητούμε και απαιτούμε την αποπεράτωση του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου, στα Φάρσα. Δεύτερο γιοφύρι της Άρτας έχει γίνει. Δώδεκα ναυτό-τόποι της Χώρας έχουν Ναυτικά Μουσεία και ο μεγάλος ναυτό-τόπος, η Κεφαλονιά δεν έχει. Μόνο ένα παρατημένο γιαπί, που αναγέρθηκε πριν περίπου 20 χρόνια και παράμεινε γιαπί, γιατί τα χρήματα αποπεράτωσης χάθηκαν καθ’ οδόν και είναι ντροπή για την πολιτεία, έκτοτε μας έχει φλομώσει στα ψέματα, που δεν αποπερατώνεται το έργο».

Ο «Η», που παλεύει χρόνια τώρα μαζί με τους Ναυτικούς μας και τον Σύλλογό τους «Νίκος Καββαδίας», με συνέπεια για το Ναυτικό Μουσείο των Φάρσων ανελλιπώς από το μακρινό 1991 όταν για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα της δημιουργίας του Ναυτικού Μουσείο στο τότε Κοινοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Άγγελο Μπενετάτο!

Με το που εντάσσεται το 1999 η Κοινότητα Φάρσων στον διευρυμένο Δήμο Αργοστολίου με δήμαρχο τον Μάκη Φόρτε, το Ναυτικό Μουσείο μπαίνει στην πρώτη γραμμή !

Ήδη από το 1996 έχουν ξεκινήσει δικαστικές περιπέτειες σχετικά με την ανάθεση της μελέτης του έργου, οι οποίες τελικά ευοδώνονται από το ΣτΕ μετά από 8 χρόνια το 2004 (!!!) και αμέσως ο Δήμος ολοκληρώνει την διαδικασία σε χρόνο ρεκόρ: Το έργο παίρνει άδεια οικοδομής από την Πολεοδομία και δημοπρατείται με εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα!

Και φθάνουμε στην ημέρα των Φάρσων του Αγίου Χριστοφόρου στις 9 Μαΐου 2005, οπότε και γίνεται η θεμελίωση του Ναυτικού Μουσείου από τον Μάκη Φόρτε τον δήμαρχο!

Όταν 1½ χρόνο μετά παρέδωσε ο Μ. Φόρτες τον Δεκέμβριο του 2006, το Ναυτικό Μουσείο ήταν στη φάση της ολοκλήρωσής του και 17½  χρόνια μετά (!!!) παραμένει στην κατάσταση που παραδόθηκε τις 31/12/2006.

Έκτοτε αρχίζει μια ιστορία τρέλας, με τον Άγγελο τον Μπενετάτο να κρατάει μόνος του ζεστή την ελπίδα ολοκλήρωσής του Μουσείου …κάποια στιγμή !

Ο Σύλλογος Ναυτικών λοιπόν, σωστά διαπιστώνει στο πρόσφατο ψήφισμα της Γ.Σ. πως το Ναυτικό Μουσείο των Φάρσων «έχει γίνει δεύτερο γιοφύρι της Άρτας»!!!

Από το 2007 και δώθε πέρασαν τρεις δήμαρχοι: Τσιλιμιδός, Παρίσης και Μιχαλάτος.

Και οι τρεις δούλεψαν (και δουλεύουν) όχι μόνο τους Φαρσινούς, αλλά και όλους τους Ναυτικούς Κεφαλονίτες τους προηγούμενους, τους σημερινούς και τους αυριανούς!

Ο δε σημερινός δήμαρχος Μιχαλάτος …το τελείωσε!

Αφού πούλησε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και «έταξε λαγούς με πετραχήλια» 4½ χρόνια με χαρακτηριστικά τα δύο πρωτοσέλιδα του «Η» στις 26/5/2020 με τον τίτλο που τα λέει όλα «ΣΤΑ …ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΡΣΩΝ» και στις 30/10/2021 με τον επίσης χαρακτηριστικό τίτλο «ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΩΝ …ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ» …

Ο Θεόφιλος «γκάζωσε» προεκλογικά για τα ψηφαλάκια…

ΕΙΤΕ με το σπρώξιμο των υποτακτικών του στο στυλ «Ο δήμαρχος με ευαισθησία και ενδιαφέρον για την ναυτοσύνη και την μακρά ναυτική παράδοση του τόπου μας, καθόρισε τα επόμενα στάδια για την επανεκκίνηση τής κατασκευής του Μουσείου Ιονίων Νήσων με έδρα τα Φάρσα» (από το fb υποτακτικού του στις 27/10/2021).

ΕΙΤΕ με τις ανεκδιήγητες (πλέον) υποσχέσεις του Διόσκουρου του βουλευτή: «Μια μεγάλη μέρα για το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου και τους ναυτικούς μας! Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης υπέγραψε σήμερα τη χρηματοδότηση της μελέτης για το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου στα Φάρσα» (Δ.Τ. βουλευτή στις 17/5/2023).

ΕΙΤΕ τέλος, με το να τάζει προεκλογικά και ανερυθρίαστα «Την ολοκλήρωση του Ναυτικού Μουσείου Φάρσων»!

Με εκείνα και με τ’ άλλα, ο Θεόφιλος και οι συν αυτώ, κατάφεραν να ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ την ψήφο των Φαρσινών στις τελευταίες εκλογές το 2023, παίρνοντας το εκπληκτικό 65,22% και αριθμητικά 105 στους 161 ψηφίσαντες.

Για να γίνει δε αντιληπτό το μέγεθος της νίκης Μιχαλάτου στα Φάρσα το 2023, θα σημειώσουμε ότι το 2019 πήρε το 36,87% των ψηφισάντων Φαρσινών, δηλαδή 66 …λιγότερους και μάλιστα από 179 ψηφίσαντες (38 περισσότεροι από το 2023)!!!

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο για το αυτονόητο πλέον σχετικά με την αξιοπιστία του Θεόφιλου:

Από την επαύριον και 7 μήνες μετά «δεν έχει κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του», με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε καν την …προκήρυξη της επικαιροποίησης της μελέτης του Μουσείου που η χρηματοδότησή της έγινε προεκλογικά πριν ένα χρόνο …κατά τα λεγόμενα βέβαια του βουλευτή!

Άλλη μία επιβεβαίωση του τι εστί Θεόφιλος:  Να κάνει την δουλειά του μόνο τον ενδιαφέρει και όλα τα υπόλοιπα …«στα κομμάτια»!

Να βγει, δηλαδή, δήμαρχος και …σιγά μην ασχοληθεί με τα όσα είχε υποσχεθεί!

Σε πέντε χρόνια (αν είναι και πάλι υποψήφιος) …θα ασχοληθεί με τα Φάρσα και το «δεύτερο γεφύρι της Άρτας», δηλαδή το Ναυτικό Μουσείο τους!

Και φτάνουμε στο σήμερα με τις αποκαλύψεις του Συλλόγου των Ναυτικών!

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για άλλη μία φορά «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του» (και βάλε…) τους ψηφοφόρους του, αυτή τη φορά τους Ναυτικούς, αλλά και τους Φαρσινούς και γενικότερα τους δημότες.

Ο αθεόφοβος, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ δεν έστειλε στο Σύλλογο των Ναυτικών που τον είχαν καλέσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή τους!

Ο άνθρωπος που καθημερινά ξεφτιλίζει τον θεσμό του δημάρχου, τον Δήμο Αργοστολίου και προσωπικά τους δημότες, δεν βρήκε το χρόνο να στείλει …έναν από τους δύο ανταυτού, ή έστω από τον στόλο των εμμίσθων σταυροφόρων του, άντε και από τους αναρίθμητους άμισθους κολαούζους του που «ψοφάνε για ένα μικρόφωνο»!

ΝΑΙ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΕΦΤΥΣΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!

Και λίγα είπαν στην ανακοίνωσή τους σεβόμενοι τη ναυτοσύνη τους…

ΟΧΙ!

Ένας τέτοιος Δήμαρχος που προσβάλει τόσο ξεδιάντροπα ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ …ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Ένας τέτοιος Δήμαρχος που το μόνο που τον νοιάζει είναι τα ψηφαλάκια των ιθαγενών …ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Αν είχε την ελάχιστη τσίπα, ΤΩΡΑ …ΧΘΕΣ, αυτός και το επιτελείο του θα έπρεπε μόνοι τους να πήγαιναν σπίτι τους!

Αλλά σιγά, παλιούς και νέους δεν τους κρατάει τίποτε άλλο παρά …η πολιτική τους αξία:

Το 1500άρι (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) του μισθουλάκου τους…

Θα είδατε το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η» και το πως κυβερνάει ο Θεόφιλος με ιλιγγιώδεις αυξήσεις στους «δικούς» του. Είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΑ να «χρυσώνει» το στρατό του! «Παλιά μου τέχνη κόσκινο»…

Υ.Γ.: Θεόφιλε, στην επόμενη λιακάδα μην ξεχάσεις να κάνεις το σόου σου στο ξεχασμένο γιαπί, εδώ και μια εικοσαετία του Ναυτικού Μουσείου των Φάρσων, όπως με την υπόθεση Αραβαντινού την περασμένη εβδομάδα…

Μόνο πρόσεξε, γιατί οι Κεφαλονίτες με τη ναυτοσύνη (δηλαδή με τη λεβεντιά και τη ντομπροσύνη που χαρακτηρίζει τους ναυτικούς) στο αίμα τους, κάποια στιγμή έτσι που το παίζεις τσιρλόμαγκας, δεν το έχουν και σε πολύ …να σε αρχίσουν εσένα και το ασκέρι σου στις ντοματιές!

Εδώ είμαστε…

ΔΥΟ αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα του «Η» για το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων, που έχει οδηγηθεί στις …καλένδες….